Advokaten og de ni startup-stjerner

Deres forretninger er vokset ud af baglokaler og kældre, og mange af dem er idoler i startup-miljøet. Nordic Makers er en gruppe af iværksættere, som har skabt »enestående« virksomheder.

Tommy Andersen Fold sammen
Læs mere
Foto: Claus Bech
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

De har taget turen fra små lumre lokaler i kældre med dårlig udluftning og kaffemaskiner fra et genbrugslager. De har til gengæld alle fået selskaberne til at gro, nogle har solgt fra, andre har fået investorer ind, som har lagt milliardbeløb for at være med.

Mød elitenetværket, der nu er klar til at fortælle om deres partnerskab i håb om, at de kan bidrage til et stærkere ledelsesmæssigt og finansielt miljø for iværksættere i Norden.

Bag Nordic Makers står:

Martin von Haller Grønbæk, advokat i Bird & Bird og professionel investor.

Martin von Haller-Grønbæk. Fold sammen
Læs mere
Foto: HENRIK OLE JENSEN.

David Helgason, islænding med bopæl i København. Han er medstifter af Unity Technology, som står bag en de største netværk for spiludviklere i verden. Senest fik selskabet en kapitalindsprøjtning på 1,2 mia. kr. Næste skridt er formentlig en børsnotering. Selskabet har 1100 ansatte med hovedkontor i både USA og Danmark.

David Helgason Fold sammen
Læs mere
Foto: Ida Marie Odgaard.

Klaus Nyengaard kom til Just Eat, da det skulle vokse og etableres på udenlandske markeder. Just Eat er i dag tre mia. euro værd. Siden han forlod Just Eat har han investeret i en række selskaber og er bl.a. også formand for Treatwell, der på tre år er vokset fra et lille selskab til en milliardvirksomhed.

Klaus Nyengaard Fold sammen
Læs mere
Foto: PR.

Thorvald Stigsen, der var medstifter af rejsesøgeportalen Momondo, som blev solgt i 2011 for omkring en halv milliard kroner. Stigsen fik et trecifret millionbeløb ved salget.

Tommy Andersen, som var med til at skabe højttalerproducenten Libratone i 2009. Selskabet blev solgt i 2014 til en asiatisk investorgruppe for et trecifret millionbeløb. Salget skete for at accelerere en global ekspansion.

Tommy Andersen Fold sammen
Læs mere
Foto: Claus Bech.

Lars Fløe Nielsen, medstifter af softwareselskabet Sitecore og vinder af Entreprenuer of the Year 2014. I april i år købte kapitalfonden EQT aktiemajoriteten og i den forbindelse blev Sitecore værdisat til 7,5 mia. kr. Stifterne har fortsat betydelig aktieposter i selskabet, der formentlig skal børsnoteres inden for en kortere årrække.

Thomas Madsen-Mygdal, serieiværksætteren, der stiftede Danmarks første internetvirksomhed, Mondo, i 1995. Siden har han stået bag selskaber som Podio og TwentyThree. Han er en af initiativtagerne til startup-bevægelsen cphftw.

Thomas Madsen-Mygdal Fold sammen
Læs mere
Foto: Søren Bidstrup.

Alex Aghassipour, medstifter og direktør i softwareselskabet Zendesk, som blev skabt i et loftskammer i København i 2007, men flyttede til San Francisco i 2009, da de ikke kunne overbevise danske venturekapitalfonde om potentialet i virksomheden. Zendesk blev børsnoteret i New York i 2014 til en markedsværdi på over tre milliarder kroner. Zendesk beskæftiger nu 1.400 ansatte.

Erik Byrenius, serieiværksætter fra Sverige, som tjente en formue på onlinepizza.se, der er blevet solgt for 250 millioner svenske kroner.

Hampus Jakobsson, serieiværksætter fra Sverige, som var med til at stifte The Astonishing Tribe (TAT), som var specialiseret i brugerfladeløsninger. Selskabet blev solgt til Blackberry i 2010. Siden er Hampus Jakobsson blevet medejer af over 50 selskaber.