Advokatdynasti tabte stort på privatejendomseventyr

Sideløbende med deres direktør-og formandsposter i Aage V. Jensen-fondene har advokat Leif Skovs tre børn foretaget en række tabsgivende investeringer i ejendomme i bl. a. Baltikum. Skov-børnene har købt deres personligt ejede selskaber ud af fonden. Den transaktion fortryder Leif Skov i dag.

Advokat Leif Skov, fondbestyrelsesformand i to af Aage V. Jensen-fondene. Foto: Brian Berg Fold sammen
Læs mere
Foto: Brian Berg
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Sideløbende med at medlemmer af familien Skov passer deres forskellige ledelseshverv i Aage V. Jensen-fondene, har de foretaget en række risikobetonede investeringer i bl. a.

ejendomme i Baltikum. Mette, Anders og Malene Skov har gennem de seneste år hvertabt tocifrede millionbeløb på deres private selskaber.

De tre børns private ejendomsselskaber er alle tre købt ud af fondskoncernen, de administreres på faderens advokatkontor på samme adresse som fondene i Kampmannsgade i København, og de bruger også samme revisor som fondskoncernen.

Berlingske beskrev i går, hvordan medlemmer af den velhavende advokatfamilie Skov sidder på en række centrale ledelsesposter i den grønne milliardfond, Aage V. Jensen Naturfond og moderfonden i Liechtenstein.

Udover at være formand for fonden i Liechtenstein er Mette Skov også administrerende direktør for ejendoms-og administrationsselskabet A/ S Dansk Inveco, som har ansvaret for fondens værdifulde ejendomsportefølje.

Selskabet beskæftiger fem personer i Kampmannsgade samt en håndfuld ejendomsfunktionærer.

Dansk Inveco har kørt med underskud de forløbne tre regnskabsår og har administrationsomkostninger i størrelsesordenen 15 millioner kroner.

De tre Skov-søskende har siden 2003 i fællesskab ejet og drevet investeringsselskabet Kiresko International, der ligesom Aage V.

Jensen Naturfond har adresse hos deres far, Leif Skovs advokatselskab i Kampmannsgade i København.

Selskabet blev i 2003 tilført ny kapital og købte bl. a. en aktiepost i Baltic Property Trust A/ S. Aktieposten blev dog afhændet igen få år senere. Kiresko kom ud i vanskeligheder i 2008 og 2009, hvor selskabet måtte notere et samlet tab på 50 mio. kr. og mistede langt over halvdelen af egenkapitalen.

De tre søskende ejer hver en tredjedel af Kiresko International gennem hvert deres selskab, Coromandel, Stobo Aps. og CAPS Aps.

Anders Skovs Coromandel og Mette Skovs Stobo Aps. har ligesom Kiresko International adresse i Kampmannsgade 1.

Milliontab

Søstrene havde nogle år pæne overskud, men Mette Skov tabte i 2008 og 2009 henholdsvis 20 mio. kr. og 23 mio. kr. på sit personlige ejendomsselskab, Stobo. Malene Skov, som arbejder for faren, Leif Skovs advokatfirma med bl. a. webdesign, tabte i 2008 og 2009 henholdsvis 18 og 25 mio. kr. på sine investeringer.

Anders Skovs selskab Coromandel nåede ikke at tjene penge, før selskabet i 2008 og 2009tabte henholdsvis 40 og 25 mio. kr. I 2010 landede de tre børns selskaber på resultater pånogle få hundrede tusinde kroner.

Ifølge Leif Skov siger børnenes tab på deres private investeringsselskaber ikke noget om deres kompetencer som direktører og bestyrelsesformænd i fondskoncernen: »Mange måtte nedskrive på deres ejendomsinvesteringer under finanskrisen. Mette er en knagende dygtig investor, og mine børn har foretaget andre særdeles vellykkede investeringer,« siger han.

De tre børns investeringsselskaber, Coromandel, Stobo og CAPS er alle under andre navne købt ud af Dansk Inveco, som ejes af Aage V. Jensens fond i Liechtenstein, og som altså har Mette Skov som adm. direktør. Leif Skov forklarer, at der intet usædvanligt er i, at hans tre børn handler selskaber med fondskoncernen: »Der var tale om nogle overflødige skuffeselskaber, som Dansk Inveco ikke havde brug for. Mine børn har købt dem til samme pris, som Dansk Inveco i sin tid gav for dem,« siger Leif Skov, som dog i dag fortryder transaktionerne, fordi de kan sætte fonden i et forkert lys. D et er fondskoncernens revisor Jens Haugbyrd fra Beierholm, der håndterede salget af fondens selskaber til Leif Skovs tre børn. »Man skal være meget puritansk i de her ting. Derfor irriterer det mig også, at revisoren ikke bare sendte et cykelbud ned til Per Stakemann og købte de selskaber, der var brug for for nogle få tusinde kroner. Men det må jeg tage ansvaret for,« siger Leif Skov.