Advokat skærer toppen af papirbunken

Dahl Advokatfirma har siden begyndelsen af 2014 anvendt Penneos digitale underskriftssystem. Det sparer en masse papirarbejde, og klienterne er glade, lyder det.

Foto: Preben Madsen

Mindre papirbunker.

Det er, hvad advokat Thomas Markert oplever, når han møder ind på sit kontor i København. Efter at advokatfirmaet Dahl, hvor han er ansat, begyndte at bruge den danske virksomhed Penneos system til digital signatur i begyndelsen af 2014, er hverdagen blevet nemmere:

»Når der er mange mennesker, som skal skrive under, men som sidder forskellige steder rundt i landet, har man her en nem og overskuelig måde at indhente underskrifterne,« siger Thomas Markert.

Dahl Advokatfirma, der er et af landets største advokatvirksomheder, bruger det digitale signatursystem, når klienter skal underskrive dokumenter. Men det bruges også internt i virksomheden, når nye medarbejdere skal ansættes, eller når firmaets generalforsamlingsprotokollater skal skrives under.

Inden advokatfirmaet begyndte at bruge digital signatur, måtte Thomas Markerts klienter scanne det underskrevne dokument og sende det retur enten per e-mail eller med posten.

»Og så skulle vi være garant for, at det nu også var de rigtige ting, folk havde skrevet under på. Desuden skulle vi sidde og stykke tingene sammen fra de enkelte, der havde skrevet under, så digital signatur er bare meget hurtigere og enklere,« siger han.

Tidligere skulle advokaterne manuelt holde styr på, hvem der havde skrevet under, og hvem der manglede at gøre det. Men det holder det digitale system selv øje med og sender automatisk en daglig rykker til dem, der mangler at sætte sin underskrift på dokumentet.

Professionel løsning

En af styrkerne ved et digitalt system er, at det kan bruges til at underskrive alle mulige former for dokumenter i forskellige situationer, mener Thomas Markert. Derfor synes han, det passer perfekt til en branche som den, han er beskæftiget i:

»Digital signatur hjælper advokatvirksomheder og andre professionelle, som har nogle særlige workflow eller dokumentsager, som vi skal have underskrifter på,« siger han.

Han tror, det er sandsynligt, at Penneos system eller lignende digitale underskriftssystemer vil vinde udbredelse:

»Vores branche er ret konservativ, men jeg synes ikke, vi møder modstand fra kolleger i branchen, når vi bruger dette system. Der er ikke nogen, der har nægtet at skrive under digitalt, men de har tværtimod været ret positive over for det,« siger han.