Advokat med smag for mursten

Jesper Jørgensen styrer entreprenør- og projektselskabet KPCs vækst i hovedstaden og har kun haft en kort afstikker væk fra ejendomme.

Advokaten Jesper Jørgensen savnede at arbejde med ejendomme, da han for en kort periode havde skiftet til en anden branche. Foto: KPC Fold sammen
Læs mere

Aalborgdrengen og advokaten Jesper Jørgensen er nyudnævnt udviklingsdirektør og er med til at styre KPCs fremmarch i Stor-københavn samt udviklingsprojekterne.

Han har samlet været ni år i det familieejede entreprenørselskab, der i dag også gør sig i projektudvikling og har nået et omsætningsniveau på halvanden milliard kroner.

Som ung student flyttede han fra det nordjyske til Aarhus for at læse jura og fik hurtigt sporet sig ind på mursten med fag som lejeret og entrepriseret.

»Læretiden« som advokatfuldmægtig blev tilbragt på Kromann Reumerts Aarhus-kontor, men i 2005 kom han til KPC-hovedsædet i Herning som virksomhedsadvokat.

Savnede ejendomme

Jobbet var spændende, og der var fart på i branchen i de år, men efterhånden var det selv for en jyde langt med cirka 80 kilometer mellem jobbet og bopælen i Smilets By.

Derfor skiftede han i 2007 til det lokale advokatfirma Abel & Skovgård Larsen – og flyttede på grund af kærligheden godt et år senere til hovedstaden, hvor han blev jurist i Scandinavian Tobacco Group i Søborg.

Her blev det dog kun til otte måneder, inden han fandt tilbage til KPC, nu på kontoret i Ballerup.

»Jeg savnede at have med ejendomme at gøre,« lyder forklaringen på comebacket.

Siden er Jesper Jørgensen steget i graderne og er blandt andet blevet medejer af KPC ligesom en håndfuld andre chefer. Opgaverne har løbende ændret sig fra »ren« jura med kontrakter og dokumenter over styring af enkeltprojekter til i dag at omfatte med-ansvar for både aktiviteterne øst for Storebælt og udviklingsprojekter i hele KPC.

Størst glæde føler han nok for Wing House, et kontorhus i Ørestad City og hans første udviklingsprojekt på Sjælland. Det stod færdigt i 2010 og tilhører ejendomsselskabet Dades.

Pakkeløsning for Siemens

Andre byggerier omtalt med særlig ømhed er det næsten helt nye Siemens-hovedkontor i Ballerup, tæt på KPC-kontoret, samt boligprojekterne Central Park i Nordhavns Århusgadekvarter og West Coast Park på Teglholmen i Sydhavnen, begge byggerier, som er på vej og er udviklet i samarbejde med de respektive investorer.

»Siemens-projekt var spændende, fordi det omfattede en bred vifte af det, vi kan. Siemens ville have et moderne hus med plads til flere medarbejdere på færre kvadratmeter, og det lykkedes os at skabe en mere areal-effektiv bygning og at finde en investor, nemlig Pensam,« fortæller Jesper Jørgensen.

Med i pakken var, at den gamle Siemens-bygning blev overtaget af Rønje-brødrene, stifterne af det oprindelige Sjælsø Gruppen. De har omdannet ejendommen til et flerbrugerhus under World Trade Center-paraplyen.

Flyttekasser i påske

Privat flyttede Jesper Jørgensen, hustru og parrets to piger i påsken ind i et lidt større parcelhus i Virum, så der skal stadig pakkes ud og indrettes en rum tid. Derudover lægger de to piger på fem og et år ifølge nord-jyden beslag på stort set al fritid.