Advokat for staten topper lønningslisten

Det private advokatfirma Poul Schmith tjener fint på sit arbejde som kammeradvokat for staten, selv om der skal gives rabat. Lidt for fint, mener Enhedslisten.

Finansminister Bjarne Corydon vil ikke kommentere betalingen til kammeradvokaten, som skal give staten 33 procent storkunderabat. Fold sammen
Læs mere
Foto: Linda Kastrup

Den største leverandør af advokatydelser til staten, Poul Schmith, ligger i den absolutte top i branchen, når det gælder indtjening.

Interne papirer fra det private advokatfirma, som Politiken er kommet i besiddelse af, viser, at det i 2011 havde et overskud på næsten 80 millioner kroner, og at Poul Schmiths seniorpartnere i gennemsnit fik cirka seks millioner kroner i løn. En løn som ifølge Politikens oplysninger kun de allerstørste spillere i branchen kan hive hjem.

Og det er på trods af, at Poul Schmith efter aftale med Finansministeriet skal give staten en storkunderabat på 33 procent på salæret for arbejdet som kammeradvokat.

Finansminister Bjarne Corydon (S) siger til Politiken, at han ikke har nogen bemærkninger til sagen, da »det siger sig selv, at jeg ikke kan gå ind i regnskaberne for en privat virksomhed«.

Og administrerende partner i Poul Schmith Tomas Ilsøe Andersen siger, at der er tale om fortrolige oplysninger, som »vi i lighed med andre advokatfirmaer ikke offentliggør«.

Enhedslistens Pernille Skipper mener dog ikke, at det kan være rimeligt, at et firma skal tjene så meget på staten.

- Poul Schmith skal selvfølgelig ikke underbetales, men det her viser, at aftalen skal laves om. Man har jo mistanke om, at der sker overbetaling. Det er i hvert fald svært at se sammenhæng mellem de her tal og statsrabatten på en tredjedel, siger Pernille Skipper til Politiken.

Tomas Ilsøe Andersen understreger, at Poul Schmith »naturligvis overholder aftalen med staten om en rabat på en tredjedel af sædvanligt salær«.