Advokat anklager H+Hs bestyrelsesformand for lovbrud

I hårde vendinger beskylder advokat og bestyrelsesmedlem i H+H, Christian Harlang, selskabets formand for at handle i strid med aktieselskabsloven.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der er for alvor udbrudt krig i porebetonproducenten H+H Internationals bestyrelse. I usædvanligt hårde vendinger beskylder advokat og bestyrelsesmedlem i H+H, Christian Harlang, selskabets formand, Anders C. Karlsson, for at handle i strid med aktieselskabsloven.

RB-Børsen er kommet i besiddelse af en skrivelse fra Christian Harlang sendt til bestyrelsen for Plum-fonden, der er den ene af selskabets to A-aktionærer, og bestyrelsen i H+H rettet mod Anders C. Karlsson, hvor Harlang stiller spørgsmålstegn ved, om selskabets bestyrelse opfylder sine informationspligter i forhold til fondsbørsen. Karlsson bliver i brevet beskyldt for at holde informationer tilbage fra dele af bestyrelsen.

Christian Harlang påpeger i skrivelsen, at han adskillige gange har henvendt sig til H+H-bestyrelsesformanden i forbindelse med sin utilfredshed. I brevet fremgår det videre, at Anders C. Karlsson under et møde i sidste uge har meddelt bestyrelsen, at medlemmerne ikke længere vil modtage materiale vedrørende selskabets igangværende proces om rekapitalisering, da han mener, at en eller flere personer fra bestyrelsen har lækket informationer til pressen.

Hvis ikke situationen i H+H-bestyrelsen bliver forbedret, truer Harlang med at kontakte aktionærerne og opfordre til, at der bliver indkaldt til en ekstraordinær generalforsamling, hvor valg af ny bestyrelse skal være på dagsordenen. Christian Harlang beder samtidig i sin henvendelse til bestyrelsen i Plum-fonden om, at medlemmerne vil støtte hans krav om en ekstraordinær generalforsamling i H+H.

Det var torsdag ikke muligt at få en kommentar fra Christian Harlang. Heller ikke Anders C. Karlsson ønskede at udtale sig om sagen til RB-Børsen.

Kapitalfonden Nordic Capital forsøger i øjeblikket at købe sig til magten i H+H ved at skyde 400-500 mio. kr. ind i selskabet. Med den manøvre vil Nordic Capital sætte sig på 75-80 pct. af porebetonproducenten. Tyske Xella forsøger også at komme med i kampen, men RB-Børsen erfarer, at H+H Internationals hovedbankforbindelse - Danske Bank - kræver, at Xella indløser hele selskabets gæld på omkring en milliard kroner. Den situation er til overvejelse i den tyske koncerns topledelse. RB-Børsen