Adidas: Produktionen bliver i Asien

Foto: CHRISTIAN BRUNA
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Adidas' administrerende direktør, Kasper Rørsted, mener, det er en illusion at tro, at industrien vil rykke produktionen ud af Asien tilbage til Europa. Topchefens udmelding står i skarp kontrast til udtalelser fra hans forgænger, Herbert Hainer, der sidste år proklamerede, at produktionen ville komme tilbage til Tyskland.

Det skriver Financial Times.

Adidas' produktion er så integreret i Asien, at selskabets topchef ikke ser det som fordelagtigt at rykke til Europa.

- 90 pct. af vores produktion er baseret i Asien. Jeg tror, det er en komplet illusion at tro, at produktionen kan rykke tilbage til Europa med hensyn til mængde, udtaler danske Kasper Rørsted i forbindelse med sit første besøg i Asien som Adidas-chef.

Dog øger Adidas produktionen på selskabets fuldt automatiserede fabrikker i Tyskland og Atlanta, der udelukkende er opereret af robotter. I sidste måned annoncerede Adidas desuden et partnerskab med Silicon Valley startuppen Carbon for at producere sko med 3D-printede såler.

Kasper Rørsted understreger, at der er fem til ti år igen, før produktionen vil blive fuldt automatiseret. Asiens semi-automatiserede fabrikker er i dag stadig betydeligt hurtigere end at producere med hjælp fra 3D-printere.