Adidas leder efter en ny topchef

I en opsigtsvækkende melding fra Adidas, lægger sportstøjs-kæmpen åbent frem, at man er begyndt at kigge efter en afløser til nuværende topchef Herbert Hainer.

Bestyrelsen i Adidas er begyndt at lede efter en afløser til topchef Herbert Hainer (billedet), melder sportsudstyr-kæmpen noget opsigtsvækkende åbent ud i et brev til de ansatte. Fold sammen
Læs mere
Foto: CHRISTOF STACHE

Normalt er det noget, der foregår bag linierne, når de store virksomheder begynder jagten på en ny topchef.

Men hos sportstøjs-kæmpen Adidas lægger man ikke skjul på, at man nu er begyndt at kigge efter en afløser til Herbert Hainer, der er en af de længst siddende topchefer i Tyskland. Der skriver Bloomberg.

60-årige Hainer har kontrakt til 2017. Han har siddet i direktørstolen i 14 år, men er for nyligt kommet under pres, efter at Adidas har tabt markedsandele til konkurrenten Nike.

»Bestyrelsen vil nu begynde at kigge efter den bedst mulige kandidat, både i og uden for Adidas-gruppen. Det bliver en langvarig proces, og den er lige startet,« skriver Herbert Hainer selv ifølge Bloomberg i et brev til de ansatte.

Han ventes at fremlægge en ny langsigtet strategi for Adidas den 26. marts samt fastsætte nye finansielle mål. Sidste år faldt Adidas-aktien 38 procent, hvilket overskyggede positive nyheder som eksempelvis sponsoratet af begge deltagere ved VM-finalen i fodbold i sommeren 2014.

Analytikerne forventer at Adidas vil øge sit overskud til 20 milliarder euro i 2010 fra 14,7 i 2014 ifølge estimater indsamlet af Bloomberg.