Ackermann blev nævnt i finansdirektørens afskedsbrev

Josef Ackermann, som torsdag trak sig fra sin post i Zurich Insurance Group efter finansdirektørens selvmord, var nævnt med navn i afskedsbrevet.

Foto: KAI PFAFFENBACH. Josef Ackermann.
Læs mere
Fold sammen

Selv om han selv indikerede en sammenhæng, vakte det opsigt, at Josef Ackermann trak sig som bestyrelsesformand for Zurich Insurance Group efter finansdirektør Pierre Wauthiers død.

Men nu viser det sig, at Josef Ackermann var nævnt i finansdirektørens afskedsbrev. Det skriver Bloomberg.

»Vi har fået at vide, at sådan et brev eksisterer, og vi kender indholdet. Det er korrekt, at det handler om forholdet mellem Peierre Wauthier og Joe Ackermann. Det ville være upassende af mig at uddybe det nærmere,« siger Tom de Swaan, der er fungerende formand efter Ackermanns exit, ifølge Bloomberg.

Josef Ackermann blev torsdag citeret for følgende:

»Pierre Wauthiers pludselige død har chokeret mig dybt. Jeg har grund til at tro, at familien er af den opfattelse, at jeg bør tage min del af ansvaret, hvor grundløs en sådan påstand end er,« sagde Ackermann, der efterfølgende trak sig fra alle sine poster med øjeblikkelig virkning.

Pierre Wauthier var 53 år og far til to. Han blev ansat i Zurich Insurance Group blev udnævnt til finansdirektør i schweiziske forsikringsselskab, der er landets største, i september 2011.

Han blev fundet død i sit hjem mandag i denne uge. Undersøgelserne for at fastslå dødsårsagen »peger klart på selvmord,« sagde Marcel Schlatter, politiets talsmand i sagen.