Acer på banen med smartphones

Med otte nye smartphones vil computerproducenten Acer nu gå direkte efter en bid af det hastigt voksende marked for avancerede mobiler.

En af Acers nye smartphones Fold sammen
Læs mere
Foto: Reuters
Mobile World Congress

Tendensen er utvetydig: Efterhånden som mobilerne bliver mere og mere avancerede, bliver de også mere og mere PC-agtige. Og det giver basis for at nogle af de tradititionelle PC-producenter pludselig springer ud som mobilproducenter.

Mens det bedst kendte eksempel er Apples iPhone eller HPs serie af mobiler, kigger også Dell nærmere på markedet for smarte telefoner. Og i mandags benyttede Acer lejligheden til at introducere otte nye smartphones på Mobile World Congress i Barcelona.

De otte nye smartphones vil være i butikkerne henover foråret og kommer alle til at køre Windows Mobile. Dermed er Acer ikke en af de efterhånden mange mobilproducenter, der kigger nysgerrigt på Googles Android-system.

Ti smartphones i 2009
Ifølge nyhedstjenesten CNET vil Acer sende ti smartphones på markedet i løbet af 2009. Det sker selv om det generelle marked for mobiltelefoner er faldende - og mens store producenter som Nokia og Sony Ericsson vrider sig under den økonomiske afmatning. Acer betragter dog lanceringerne som naturlige:

"Markedet for smartphones er en naturlig retning for vores langsigtede mobil-strategi, eftersom vores ambition er at tilbyde attraktative løsninger til de behov, de mobile forbrugere har," sagde Acers CEO, Gianfranco Lanci til CNET.

Angiveligt var Acer forholdsvis tilbageholdende med at tale om, hvilke markeder mobilerne bliver sat til salg i.