ABM: Ny opdeling af selskabet er positivt for aktionærer

Arkivfoto Fold sammen
Læs mere
Foto: CLAUS FISKER
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Selv om A.P. Møller-Mærsk i store træk ikke har overrasket markedet med torsdagens meddelelse om, at konglomeratet deler sig i to divisioner, så er der alligevel fornuftige og positive tiltag i tiltaget fra Esplanaden.

Det vurderer Michael Friis Jørgensen, der er chefaktieanalytiker i Alm. Brand Markets, efter nyheden om at Mærsk fremover kommer til at bestå af et transport- og logistikselskab og et energiselskab.

»Der er ikke de store overraskelser, i forhold til det der var forventet. Men det er positivt med et højere afkastmål i Transport & Logistik og bekræftelsen af, hvad jeg tror, markedsdeltagere har ønsket igennem længere tid - at investeringerne i Oil og offshore-relaterede aktiviteter, som udskilles i oliedelen, bliver kraftigt mindsket i fremtiden, og som kan betyde større udlodninger til aktionærerne,« lyder det fra Michael Friis Jørgensen.

Transport- og logistikselskabet vil bestå af forretningsområderne Maersk Line, APM Terminals, Damco, Svitzer og Maersk Container Industry organiseret som én virksomhed med flere brands.

Energidivisionen vil bestå af Maersk Drilling, Maersk Supply Service og Maersk Tankers og altså Maersk Oil, som enten kan blive udskilt form af joint ventures, fusioner eller en børsnotering.