ABM: DSV Road er problembarnet i godkendt regnskab

Regnskabet for de første tre måneder af 2018 fra DSV er godkendt.

DSV indsnævrer forventningen til et driftsoverskud på 5100-5400 mio. kr. fra 5000-5400 mio. kr. Analytikernes forventninger til 2018 var inden regnskabet et EBIT-overskud på 5269 mio. kr., viser en rundspørge fra Ritzau Estimates. Fold sammen
Læs mere
Foto: Keld Navntoft
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det vurderer Michael Friis Jørgensen, aktieanalytiker i Alm. Brand, over for Ritzau Finans.

»Det er ikke sådan, at vi bliver blæst af landevejen - men det er et solidt regnskab af slagsen,« siger han.

Hvor toplinjen falder en anelse, så er bundlinjen derimod steget. Og så længe det er tilfældet, er det tilfredsstillende:

»DSV er igen god til at konvertere til en bedre bundlinje, til trods for at bruttomarginen er under pres,« påpeger Michael Friis Jørgensen.

Mens divisionerne Air & Sea og Solution i særdeleshed klarer sig godt gennem første kvartal, så er Road mere presset. Det er stadig transportkoncernens problembarn, siger aktieanalytikeren.

»Road er presset, og det skyldes blandt andet, at der er mangel på chauffører i Europa. Men det samlede resultat er overordnet en lille bitte smule bedre end ventet, og det skyldes Air & Sea og Solution«, siger Michael Friis Jørgensen.

DSV indsnævrer forventningen til et driftsoverskud på 5100-5400 mio. kr. fra 5000-5400 mio. kr. Analytikernes forventninger til 2018 var inden regnskabet et EBIT-overskud på 5269 mio. kr., viser en rundspørge fra Ritzau Estimates.

»Det er en såkaldt »DSV basic«, hvor de vælger at løfte bundlinjen. Men det viser da, at de er godt på vej til at indfri forventningerne. Så det er stadig toppen, vi skal kigge efter. Det er dog rart at få det her signal om, at det går godt - og regnskabet er i hvert fald godkendt,« siger Alm. Brands aktieanalytiker.