AB Inbev på vej med rekordstort obligationssalg

AB Inbev skal finde kontanter til at at gennemføre det planlagte køb af bryggeririvalen Sabmiller, og en meget stor del af pengene skal angiveligt rejses ved en rekordstor udstedelse af obligationer.

Foto: JULIEN WARNAND. AB Inbeav planlægger at sælge obligationer for op til 55 mia. dollar - eller 360 mia. kr. - for at finansiere en del af overtagelsen.
Læs mere
Fold sammen

Det skriver Bloomberg News med henvisning til anonyme kilder.

Bryggeriet, der er verdens største, planlægger ifølge det oplyste at sælge obligationer for op til 55 mia. dollar - eller 360 mia. kr. - for at finansiere en del af overtagelsen. AB Inbev skal betale omkring 68 mia. pund, eller tæt på 700 mia. kr., for aktierne i Sabmiller, kom de to ølhuse frem til tidligere på ugen.

Ender obligationsudstedelsen med at blive på mere end 49 mia. dollar, overtager den dermed rekorden for største obligationssalg i forbindelse med et virksomhedskøb. Den rekord ligger lige nu hos Verizon Communications, der i 2013 købte en del af Vodafone Group ved hjælp af obligationsgæld, skriver Bloomberg News.

Ud over obligationerne planlægger AB Inbev også at finansiere omkring 10-15 mia. dollar via banklån, fortæller kilderne til Bloomberg News.