AB Inbev i samtaler om overtagelse af SabMiller

Verdens største bryggeri, AB Inbev, er angiveligt i samtaler med en række banker omkring en overtagelse af verdens næststørste bryggeri, Sabmiller.

Foto: JUSTIN SULLIVAN
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det skriver Dow Jones Newswire med henvisning til anonyme kilder.

Ifølge nyhedsbureauet vil handlen have en svimlende værdi af omkring 75 mia. pund - svarende til 701,9 mia. kr.

Rygterne om en konsolidering af de to bryggerier har flere gange været fremme over de seneste år, men hidtil uden at det har kastet en aftale af sig.

Investorerne tager dog rigtig godt i mod nyheden, og Sabmiller-aktien har lagt yderligere til sin fremgang med en stigning på 11,1 pct. til 3783,50 pence på børsen i London. AB Inbev-aktien stiger med 3,2 pct. til 88,47 euro.

Søndag bekræftede hollandske Heineken, der er verdens tredjestørste bryggeri, at Sabmiller havde afleveret en opkøbshenvendelse i den hollandske postkasse. Heineken afviste dog frieriet i døren med en begrundelse om, at bryggeriet ønsker at bevare sin kulturarv og identitet som selvstændigt selskab.

Heineken-aktien stiger med 3,2 pct. til 61,32 euro mandag, mens Carlsberg herhjemme trækkes med op af historierne og stiger med 2,7 pct. til 550 kr. - nok til en topplacering i C20 Cap-indekset.