AB Inbev byder 700 mia. kr. for Sabmiller

AB Inbev har formelt budt 42,15 pund pr. aktie for Sabmiller efter at have fået to tidligere bud afvist. Det skriver Bloomberg News.

Foto: FRANCOIS LENOIR. AB Inbev har fået to tidligere tilbud, på henholdsvis 38 og 40 pund pr. aktie, i kontanter, afvist, og er skuffet over, at Sabmiller har afvist de tidligere bud uden meningsfyldt dialog.
Læs mere
Fold sammen

Samlet har AB Inbev budt 104 mia. dollar, næsten 700 mia. kr., for det britisk-sydafrikanske bryggeri. Tilbuddet svarer til en præmie på 44 pct. i forhold til Sabmillers aktiekurs før spekulationen om opkøbet tog til, skriver AB Inbev i tilbuddet.

AB Inbev har fået to tidligere tilbud, på henholdsvis 38 og 40 pund pr. aktie, i kontanter, afvist, og er skuffet over, at Sabmiller har afvist de tidligere bud uden meningsfyldt dialog. Bryggeriet søger dog fortsat godkendelse fra Sabmillers bestyrelse, og mener, at det nye tilbud er på et niveau, hvor bestyrelsen bør bakke op om det.

Betalingen vil foregå i kontanter, med mulighed for betaling i aktier for Altria Group og BevCo, der tilsammen ejer godt 41 pct. af Sabmiller. Altria, der ejer 27 pct. af Sabmiller, støtter op om tilbuddet, skriver Bloomberg News.

- Det reviderede forslag er designet til at tilbyde Sabmillers offentlige aktionærer et godt tilbud og tilbyde en fortsat attraktiv investering for Altria og Bevco, skriver AB INbev i tilbuddet.

Det nye, kombinerede selskab vil have en global omsætning på 64 mia. dollar, godt 425 mia. kr.

- Vi har den højeste respekt for Sabmiller, selskabets ansatte og ledere, og tror, at en kombination af vores to store selskaber vil bygge det første, ægte globale ølselskab, siger AB Inbevs administrerende direktør Carlos Brito i meddelelsen.