Aarsleff tæt på havneopgave til 500-600 mio. kr.

Entreprenørkoncernen Per Aarsleff har af Frederikshavn Havn fået tilsagn om, at havnen efter at have afholdt licitation med fire entreprenørfirmaer har til hensigt at indgå kontrakt med Per Aarsleff om udvidelse af havnen. Kontrakten ventes at have en samlet værdi på 500-600 mio. kr.

Entreprenørkoncernen Per Aarsleff har af Frederikshavn Havn fået tilsagn om, at havnen efter at have afholdt licitation med fire entreprenørfirmaer har til hensigt at indgå kontrakt med Per Aarsleff om udvidelse af havnen. Kontrakten ventes at have en samlet værdi på 500-600 mio. kr. Fold sammen
Læs mere
Foto: ERIK JEPSEN

Det skriver Per Aarsleff i en meddelelse til fondsbørsen.

Per Aarsleff skal udføre 600 meter ny kaj til høj kajlast, etablere et 30 hektar stort bagland og udvide og uddybe sejlrenden til 12 meter.

Kontrakten med entreprenørkoncernen kommer, fordi Frederikshavn Havn ønsker bedre og større faciliteter og mulighed for at udvikle nogle af de forretningsområder, der er i vækst som for eksempel offshore, havvindmøller og miljørigtige genvindingsaktiviteter såsom ophugning af skibe og borerigge.

Per Aarsleff skal udføre udvidelsen i totalentreprise med datterselskabet VG Entreprenør og Rohde Nielsen som underentreprenører og med Grontmij som rådgiver.

Forundersøgelserne forud for udførelsen af entreprenør-opgaven, myndighedsbehandling og design-arbejdet begynder i august 2015. Selve entreprenørarbejdet begynder i 2016. Projektet forventes afsluttet i foråret 2018.

Per Aarsleff indgik sidste uge en kontrakt med Region Gotland i Sverige om udførelse af krydstogtskaj i Visby Havn på Gotland i Østersøen. Projektet har en ventet samlet værdi af 125 mio. kr.

Prisen er afhængig af den endelige udformning. Projektet udføres som en partneringkontrakt og har stor strategisk vigtighed, fordi netop partneringprojekter i Sverige er en langsigtet interesse. Første fase ventes at begynde i januar 2016.

I Danmark har Aarsleff senest udført en ny krydstogtskaj i Skagen. Det var i 2013.

/ritzau/FINANS