Aarsleff skal bygge Mærsks nye kontorhus

Aarsleff scorer den prestigefyldte opgave på at bygge 6-etagers kontorhus til mere end 200 mio. kr. på Amerika Plads for Mærsk Gruppen.

Aarsleff skal bygge det nye Mærsk-kontor på Amerika Plads. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Per Aarsleff har vundet endnu en prestigefyldt opgave. Denne gang hos Danmark største koncern A.P.Møller-Mærsk.

Den aarhusianske storentreprenør har fået til opgave at bygge den ny seks etagers kontorbygning til mere end 200 mio. kr., Mærsk Gruppen vil have opført på Amerika Plads i København. Bygningen opføres i seks etager og får et samlet areal på 13.000 kvadratmeter plus 3.000 kvadratmeter kælder.

»Vi er glade for den tillid Mærsk viser os,« siger Ebbe Malte Iversen, administrerende direktør i Aarsleff.

Kontorhuset kommer til at ligge tæt ved S-toget og den nye Metro, men også i kort cykelafstand fra gruppens hovedsæde på Esplanaden. Kontorhuset på Amerika Plads, der er en af Københavns nye bydele ved vandet, der er ved at blive udbygget, skal være klar til indflytning i foråret 2017.

Mærsk Gruppen har i øjeblikket sine ansatte spredt på 13 steder rundt om i København. Og det er ikke særligt praktisk.

»Det er ineffektivt og ikke alle bygninger er i dag er optimale at arbejde i,« siger Henrik Larsen, vice president in Group Procurement i Mærsk Gruppen og chef for det store byggeprojektet.

Henrik Larsen fremhæver, at kontorbygningen bl.a. får lounge områder, møderum og en stor kantine. Det er hjørnestenen i designet af det store hus. Bygningen får plads til 800 medarbejdere, der i dag sidder spredt på over 10 forskellige adresser i København. Det nye hus vil få et samlet areal på 13.000 kvadratmeter plus 3.000 kvadratmeter kælder.

Mærsk Gruppen har endnu ikke taget endelig beslutning om, hvilke forretningsområder og enheder, der skal rykke ind i de nye lokaler på Amerika Plads.

Aarsleff bliver totalentreprenør på kontorbygningen og skal stå for jordarbejde, kloakarbejde, pæleramning, beton- og elementarbejde. Aarsleffs datterselskab, Wicotec Kirkebjerg, skal udføre tekniske installationer, herunder el, vvs og ventilation. Facaderne skal laves af underentreprenører.

»Aarsleff har netop afsluttet andre tilsvarende råhusbyggerier på Sjælland. Blandt andet den 16-etagers bygning, Copenhagen Towers i Ørestaden, og et kontorhus på Langelinie. Mærsk-ordren passer fint med vores strategi om at være engageret i byggerier af råhuse,« siger Ebbe Malte Iversen.

Aarsleff har i år vundet en række prestigefyldte ordrer i ind- og udland. Det er lige fra byggeri af den amerikanske ambassade i Reykjavik til 220 mio. kr til udbygning af havnen i Frederikshavn til 550 mio. kr., Havneudvidelsen ventes at give 1.000 nye arbejspladser i frederikshavnske virksomheder .