Aarsleff-direktør: Formentlig ikke noget at komme efter i kartelsag

Onsdag klokken 9.00 om morgenen kom Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen på uanmeldt besøg hos Per Aarsleff-selskabet Hansson & Knudsen. Styrelsens folk udbad sig forskelle materialer, så dem igennem og tog kopier af nogle af dem.

Hos entreprenørselskabet Per Aarsleff, der købte Hansson & Knudsen den 13. januar 2016, tror man dog ikke, at der er noget at komme efter for Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen.
Læs mere
Fold sammen

Styrelsen oplyste blot, at det var der på kontrolbesøg for at undersøge, hvorvidt selskabet er involveret i konkurrencebegrænsende aktiviteter på markedet for bygge- og anlægsvirksomhed.

Hos entreprenørselskabet Per Aarsleff, der købte Hansson & Knudsen den 13. januar 2016, tror man dog ikke, at der er noget at komme efter for Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen.

- Vi ved ikke, hvad det er, de går efter. De har foretaget et kontrolbesøg og gået tingene efter, og så må vi se, hvad det er de vil, fortæller Knud Ole Kirstein, der er direktør for virksomhedsudvikling hos Per Aarsleff, til Ritzau Finans.

Tror I, at der er noget at komme efter?

- Det tror vi ikke, at der er, fordi vi jo for nyligt har overtaget selskabet. Og der var vi igennem en fornuftig due diligence. Så det er absolut ikke den fornemmelse, vi har, bedyrer direktøren.

Så I er ikke bange for, at i har købt katten i sækken?

- Det tror vi bestemt ikke. Vi må se at få afsluttet det her i en fart - når de har gravet sig godt og grundigt igennem materialerne - hvilket vi hjælper dem med, siger Knud Ole Kirstein.

VALGTE AT GÅ UD MED FAKTA HURTIGST MULIGT

Er der konsekvenser, hvis der nu skulle vise sig at være noget i deres sag?

- Det er klart. Vi ejer jo selskabet. Vi har ikke ejet det så længe, så det siger sig selv, at der er noget, vi kan tage ansvar for, og noget vi ikke kan. Men de er en del af vores koncern og vores familie, og vi håber, at det her bare er noget, vi lige skal igennem. Og det er også det, vi tror på, siger Knud Ole Kirstein.

Direktøren fortælle videre, at han ikke har overblik over, hvilket materiale, styrelsens folk er gået efter. Desuden har selskabet ifølge ham ikke fået oplyst præcist, hvad sagen drejer sig om - andet en konkurrenceforvridende aktivitet - ligesom man ikke er bekendt med, hvor lang tid sagen kan vare, eller hvad en eventuel straf kan blive.

Han påpeger, at entreprenørselskabet i første omgang har prioriteret at melde det, man ved på nuværende tidspunkt, ud hurtigst muligt.

- Vi valgte at være proaktive og redelige og straks at gå ud og meddele om det. Vi valgte at fremlægge de fakta, der nu engang lå, forklarer Knud Ole Kirstein.