Aarsleff-CEO: Omtanke og påpasselighed skal sikre fremgang i 2017/18

Entreprenørkoncernen Per Aarsleff lægger med sine forventninger til regnskabsåret 2017/18 op til, at der skal leveres stor fremgang sammenlignet med 2016/17, som Aarhus-selskabet torsdag satte punktum for med et årsregnskab.

Per Aarsleff entreprenørvirksomhed Fold sammen
Læs mere
Foto: PR-foto

Aarsleff venter i 2017/18 en vækst i omsætningen på omtrent 5 pct. sammenlignet med afsluttede 2016/17, mens driftsresultatet før renter og skat (EBIMIPST) skal løftes til 450 mio. kr.

Det er en pæn fremgang fra de 380 mio. kr., der kom i land på den konto i 2016/17, og det er endda også højere end de oprindeligt udmeldte forventninger til det afsluttede regnskabsår, der lød på 430 mio. kr. i driftsoverskud. Det var forventninger, som Aarsleff senere måtte nedjustere til 375 mio. kr. grundet visse tabsgivende enkeltprojekter.

Og for at komme i mål med en fremgang på godt 18 pct. på driften skal der både omtanke og effektiviseringer til.

- Det skal blandt andet nås ved, at vi dels ikke regner med at have tabsgivende projekter i det nye år, som vi havde i det gamle, og dels skal vi arbejde positivt med de forretningsområder, der har givet os lidt problemer, siger Ebbe Malte Iversen, der er administrerende direktør hos Aarsleff, til Ritzau Finans.

Han henviser med den sidste kommentar til datterselskaberne Wicotec Kirkebjerg og Hansson & Knudsen, der var en del af forklaringen på nedskrivningerne i 2016/17 og de lidt lavere resultater end oprindeligt ventet.

- De skal rette sig op, og så skal vi langsomt have lavet nogle af de af de langstrakte forhandlingsforløb, vi har på store kontrakter, om til konkrete kontrakter.

- Nogle af de kontrakter, vi har fået, går desuden i gang og bidrager til indtjeningen. Det er blandt andet Hanstholm Havn og Rønne Havn, siger Ebbe Malte Iversen.

SKAL PASSE PÅ SOM EN SMED

Og det kræver en masse påpasselighed og omtanke, hvis Per Aarsleff skal undgå at ende med projekter, der bliver tabsgivende igen i 2017/18.

- Vi skal gøre det ved at passe på som en smed. Vi skal være gode til at selektere og gennemføre projekterne med gode projektorganisationer. Det ligger meget på projektorganisationer. Det er den helt afgørende faktor her. Det er også noget af det, vi vil arbejde med i Wicotec Kirkebjerg, siger Ebbe Malte Iversen.

De potentielt større kontrakter, der fortsat er i forhandlingsfasen hos Per Aarsleff, tæller blandt andet udvikling af området ved Postnords bygninger ved Hovedbanegården i København og Naturhistorisk Museeum i København.