Århus-rigmand under stort pres

Tidligere Skykon-direktør Jesper Øhlenschlæger har mistet hele sin egenkapital og kæmper for at undgå tocifret millionkrav fra utilfreds samarbejdspartner.

Jesper Øhlenschlæger har tabt 75 mio. kr. i investeringsselskabet Loop House Holding A/S. Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der er knap så meget vind i møllerne, som der har været hos tidligere topchef for vindmølleselskabet Skykon, Jesper Øhlenschlæger.

Et tab på 75 mio. kr. i investeringsselskabet Loop House Holding A/S har spist hele egenkapitalen fra Øhlenschlæger, der samtidig kæmper for ikke at få et yderligere økonomisk smæk på op mod 17 mio. kr. fra en retssag, som en tidligere samarbejder har anlagt, skriver Børsen.

"Vi har taget meget hårdt ved på alle fronter og har afskrevet vores ejendomsportefølje og vores aktier og alt, hvad vi kan komme af sted med. Og det ender så op med et resultat, som er meget, meget utilfredsstillende," siger Jesper Øhlenschlæger.

Konkursen af Skykon sidste år alene forårsagede et tab på cirka 35 mio. kr. for Loop House Holding.

Jesper Øhlenschlæger har dog tidligere i år afvist, at han skulle være økonomisk presset - og den forklaring holder han fast i.

"Jeg føler mig ikke presset, men jeg vil gerne sige, at tingene ikke har udviklet sig, som jeg forudsatte, da vi talte sammen for et halvt år siden. En af de ting, der har besværliggjort mit arbejde, er, at erhvervsklimaet generelt har udviklet sig meget værre, end jeg havde forventet ved årets begyndelse," siger Jesper Øhlenschlæger til Børsen.

Han blev smidt ud af Skykon grundet manglende resultater og utilfredshed med hans store armbevægelser, der blandt andet førte til køb af en af Danmarks dyreste privatboliger i Århus, "Lille Marselisborg", der nu er til salg for 22 mio. kr.

Datterselskaber kan ikke redde noget

Loop Holding House rummer flere datterselskaber, men regnskaberne for de underliggende selskaber viser, at ingen af dem rummer tilstrækkeligt med hverken tilgodehavender eller positiv egenkapital til, at de kan rette op på den skrantende økonomi i Loop House Holding.

I årets løb har Jesper Øhlenschlæger solgt selskabets væsentligste ejendomsportefølje til sig selv og overtaget gældsforpligtelserne, der tidligere belastede selskabets balance.

Han forklarer, at det er sket i et forsøg på at redde virksomheden.

"Det har jeg gjort, fordi jeg privat vil styre mig igennem den krise, selskabet er i. Da jeg selv ejer selskabet, har jeg også lyst til, at tingene lander på begge fødder. Jeg føler mig ikke i den forstand presset, men jeg vil da gerne tilstå, at jeg synes, det var sjovere at tage på sommerferie sidste år end i år," siger Jesper Øhlenschlæger.

INFOshop: Her er fremtidens lægers teknologi