Aarhus-rigmand køber sig ind i Maj Invest

Kapitalforvalteren Maj Invest får nye ejerforhold og lukker Henrik Lind ind i ejerkredsen. Samtidig præsenterer Maj Invest halvårsregnskab.

Rigmanden Henrik Lind køber fem pct. af aktierne i Maj Invest. Fold sammen
Læs mere
Foto: Kim Haugaard
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Kapitalforvalteren Maj Invest, der har en samlet formue på omkring 46 mia. kr. under forvaltning, køber aktier tilbage og får en ny mand i ejerkredsen. Det oplyser selskabet i en meddelelse.

Det er den århusianske rigmand Henrik Lind, der driver investeringsselskabet Lind Invest, som nu køber sig ind i Maj Invest ved at købe fem pct. af aktierne af pensionsselskabet PKA.

Derudover tilbagekøber Maj Invest 25 pct. egne aktier fra PKA, den almennyttige selskab Realdania og pensionsselskabet PBU. Det sker efter halvårsregnskabsperioden, hvor Maj Invest-koncernens kapitalgrundlag er steget med 55,7 mio. kr. til i alt 518 mio. kr., og hvor koncernen har en kapitalprocent på 48,5.

Maj Invest opnåede i første halvår et resultat før skat på 72,8 mio. kr., hvilket er bedre end budgetteret, men 25 mio. kr. mindre end samme periode sidste år.

»Det lavere resultat skyldes primært lavere nettogebyrindtægter og nye strategiske investeringer i blandt andet international distribution og i Maj Bank, der er Danmarks første fokuserede opsparings- og investeringsbank,« skriver Maj Invest i meddelelsen.

Maj Invest oplyser videre, at den samlede formue under forvaltning er steget med 31 pct. i første halvår og udgør ultimo juni 2015 i alt ca. 46 mia. kr.