Århus-matadors tidligere sydfranske pragtvilla sat til salg

Kuratorerne i serieiværksætter Jesper Øhlenschlægers konkursbo forsøger at opklare, hvem der ejer luksusboligen ved solkysten, som er sat på markedet til en pris på godt 14 mio. kr.

Jesper Øhlenschlæger, forretningsmand Århus, i hans strandvejsvilla Lille Marselis, opkaldt efter hans nabo dronning Margrethes residens, Marselisborg i Århus. Lille Marselis er siden afhændet. Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den konkursramte Århus-matador Jesper Øhlenschlæger har forladt fædrelandet og sine kreditorer her med en gæld på 25 mio. kr. Men serie-iværksætteren, som i dag bor i enten Schweiz eller Englandt, disponerer muligvis over store værdier udenfor Danmarks grænser.

Et aktiv kan være en luksusvilla i Sydfrankrig tæt på Alperne, som er sat til salg for godt 14 mio. kr. Villaen ligger på en 10.000 kvm. grund med udsigt til Middelhavet. Boligen er på 240 kvm. med stor sydvendt udsigtsterrasse, svømmepøl, tre soveværelser, Boffi-køkken og gæstehus.

Luksusvillaen, La Lauriere, var tidligere ejet af et af Jesper Øhlenschlægers selskaber i hans Loop House-koncern. Men siden er villaen solgt videre til et andet selskab.

Luksusboligen figurerer ikke i den redegørelse til Jesper Øhlenschlægers kreditorer, som kurator Boris Frederiksen fra Kammeradvokaten har udfærdiget sammen med sin medkurator Henrik Steen Jensen fra Holst Advokater i Århus.

Det skyldes, forklarer advokat Henrik Steen Jensen, at det er uklart, hvem der ejer det selskab, som i dag ejer La Lauriere: "Den franske ejendom var tidligere ejet af et datterselskab under Loop House. I dag er ejendommen ejet af et andet selskab. Vi er i gang med at undersøge omstændighederne omkring ejerskiftet," oplyser advokaten.

Ifølge den seneste redegørelse til Jesper Øhlenschlægers kreditorer fra 20. december 2013 skylder Århus-matadoren 40 mio. kr. væk. Siden har konkursboet solgt en udlejningsejendom i Århus-forstaden Hinnerup, og Øhlenschlægers gæld er dermed nedbragt til 25 mio. kr.

I en mail til Berlingske har Jesper Øhlenschlæger anfægtet kuratorernes opgørelse af hans gæld, og han mener selv ikke, at han skylder de mange penge væk. Han beskylder SKAT for at have ødelagt hans økonomi ved at foretage arrest i hans aktiver.

Det har ikke været muligt at få Jesper Øhlenschlæger til at svare på, hvem der ejer den sydfranske luksusvilla. På hans facebook-profil han man følge ham med en vis forsinkelse. "Træt af sne og slud. - at Gulf Air Falcon Gold Lounge", skrev han i tirsdags fra en lufthavn i England.

Se Jesper Øhlenschlægers tidligere pragtvilla her