Aarhus-matador har mistet hele egenkapitalen

Tidligere Skykon-direktør Jesper Øhlenschlæger kæmper for at undgå tocifret millionkrav fra utilfreds samarbejdspartner

Foto: Henning Bagger
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den tidligere topchef for vindmølleselskabet Skykon, Århus-matadoren Jesper Øhlenschlæger, er under voldsomt økonomisk pres.

Det skriver dagbladet Børsen torsdag.

Hele egenkapitalen er væk i investeringsselskab Loop House Holding A/S efter et tab på 75 mio. kr. Samtidig kæmper Jesper Øhlenschlæger for at undgå et yderligere økonomisk smæk på op mod 17 mio. kr. fra en retssag, som en tidligere samarbejdspartner har anlagt.

- Vi har taget meget hårdt ved på alle fronter og har afskrevet vores ejendomsportefølje og vores aktier og alt, hvad vi kan komme af sted med. Og det ender så op med det resultat, som er meget, meget utilfredsstillende, siger Jesper Øhlenschlæger til dagbladet Børsen.

Tidligere bestod aktiverne af en række investeringsejendomme og aktier i blandt andet vindmølleselskaber, herunder i Skykon, der gik konkurs sidste år, hvilket kostede Loop House Holding et tab på cirka 35 millioner kroner.

Jesper Øhlenschlæger skabte en formue på huse, men tabte en stor del af den på vindmøller. Med salget af ejendomsselskabet M2 i bagagen blev han i 2008 direktør for Skykon, et ambitiøst selskab, der ville samle underleverandører til vindbranchen.