Aarhus Lufthavn kæmper for livet

Et stort underskud og manglende investeringer kan i yderste konsekvens komme til at koste Aarhus Lufthavn livet. Fem ejerkommuner er indkaldt til krisemøde onsdag.

Aarhus Lufthavn Fold sammen
Læs mere
Foto: Axel Schütt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Endnu et stort underskud har sendt Aarhus Lufthavn ud i en overlevelseskamp, skriver Jyllands-Posten.

Onsdag samlet borgmestrene fra de fem ejerkommuner, Aarhus, Randers, Favrskov, Syddjurs og Norddjurs, til et møde om lufthavnens fremtid med den daglige ledelse og bestyrelsen, og direktør Peter Høgsberg lægger ikke skjul på alvoren.

»Skåret helt ind til benet skal det afklares, om man vil afvikle eller udvikle lufthavnen,« siger han til avisen.

Kommunerne måtte i 2012 fylde lufthavnens pengekasse op efter et underskud på 10 millioner kroner, og direktøren gennem 13 år, Ole Paaske, blev fyret i april.

På onsdagens møde vil den nye direktør, Peter Høgsberg, præsentere sine ejere for en meget anstrengt økonomi efter et nyt underskud for 2013, der ifølge en central kilde befinder sig et sted mellem 10 og 20 millioner kroner.

Lufthavnen har samtidig et stort behov for nye investeringer, der ifølge ledelsen er nødvendige for at kunne vende lufthavnens nedtur og tage konkurrencen op med især lufthavnene i Aalborg og Billund.

Direktøren vil ikke sætte tal på årets underskud.

»Vi slår et stort økonomisk hul i jorden i år. Lufthavnen er i en vanskelig situation, og regnskabet er ikke køn læsning,« siger Peter Høgsberg.

Aarhus Kommune står med 58 procent af aktierne til at skulle betale den største del af regningen.

Randers kommune ejer 18,5 procent.

Hverken Aarhus-borgemester Jacob Bundsgaard eller hans kollega Henning Jensen Nyhuus fra Randers vil sige, om de bakker op om en økonomisk genrejsning af Aarhus Lufthavn.

Aarhus Lufthavn havde tidligere fået tilsagn om 50 millioner kroner til nye investeringer, men det blev stoppet, da den blev ramt af de økonomiske problemer i 2012.