Aarhus Lufthavn ærgrer sig over statslig hjælp til konkurrenter

I Aalborg og Billund får lufthavnene foræret en togforbindelse af staten. Det ærgrer man sig over i Aarhus, som i forvejen har svært ved at følge med.

Aarhus Lufthavn i Tirstrup står svagt i konkurrencen med lufthavnene i Billund og Aalborg, som sandsynligvis får tog til døren. Fold sammen
Læs mere
Foto: Axel Schütt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Regeringens nye togfond blev en gevinst for Billund Lufthavn, som forventer en massiv vækst i antallet af rejsende, når det første tog kører ind på perronen i 2020.

Sidste år blev der vedtaget en jernbaneforbindelse til Aalborg Lufthavn. Tilbage står Jyllands tredjestørste lufthavn Aarhus, som i forvejen har en anstrengt økonomi og et faldende passagertal. Det skriver Jyllands-Posten.

»Det er ærgerligt, at vi får statsfinansieret konkurrence i Billund og Aalborg, men sådan er det. Aftalen gør mig ikke søvnløs, for der er brug for en velfungerende regional lufthavn tæt på Danmarks næststørste by. Det er op ad bakke, men det er der ikke noget nyt i,« siger direktør i Aarhus Lufthavn, Peter Hø    gsberg, til Jyllands-Posten.

Senest måtte aarhusianerne se det irske lavprisselskab Ryanair lukke to ruter fra Smilets By - til henholdsvis Gran Canaria og Rygge nær Oslo.

Mens passagertallet er faldet i Aarhus de seneste ti år, er gået den stik modsatte vej for Aalborg og Billund, som begge satte passagerrekord i 2013.