Århus Kommunehospital solgt for 800 millioner kroner

Region Midtjylland har solgt Århus Kommunehospital til Aarhus Universitet. Hospitalet skal blive nyt campus.

Region Midtjylland sælger det gamle kommunehospital i Aarhus for 807,5 millioner til Forskningsfondens Ejendomsselskab, Aarhus Universitet. Det oplyser Region Midtjylland.

Kommunehospitalet ligger på Nørrebrogade i den centrale del af Aarhus over for de kendte universitetsbygninger.

»Region Midtjylland har fået den rigtige pris. For præcis et år siden solgte Region Midtjylland det tidligere Amtssygehus på Tage Hansens Gade til Aarhus Kommune for 400 millioner kroner og en stor grund i Skejby«, skriver regionsrådsformand Bent Hansen i en pressemeddelelse og fortsætter:

»Nu er turen kommet til det tidligere kommunehospital på Nørrebrogade. Med den nye handel er vi et syvmileskridt nærmere målet om at kunne lægge den anseelige sum, der er regionens del af de nye sygehusbyggerier«, siger Bent Hansen.

Køberen er Forskningsfondens Ejendomsselskab, der er ejet af Aarhus Universitets Forskningsfond.

De tilkøbte bygninger er på samlet 143.000 kvadratmeter og grundarealet på 99.000 kvadratmeter. Den skal nu laves om til en helt ny del af universitet, et såkaldt campusområde.

»Med overtagelsen får Aarhus Universitet unikke rammer for at udbygge og fastholde sin stærke position som en byintegreret campus«, skriver rektor for Aarhus Universitet Brian Bech Nielsen.

»Det giver på lang sigt muligheder for at fortsætte udviklingen af et forsknings- og undervisningsmiljø af høj international klasse.«

Også Aarhus Kommunes borgmester, Jacob Bundsgaard glæder sig over, at universitetet nu bliver udvidet.

»Kampen om at tiltrække viden og talent er benhård, og de nye muligheder for universitetet vil styrke byens position som en af Nordens førende uddannelses- og forskningsbyer«, noterer han sig.