Årets største ejendomshandel? Kapitalfond køber trofæejendom i Indre København

Galleri K er solgt til tyskejet kapitalfond. Handlen er blandt de fem største ejendomshandler inden for to år.

Foto: Brian Berg. Galleri K er solgt som en af årets største ejendomshandler for 1,5 milliarder til tysk kapitalfond. Her ses bygningen fra Antonigade, Indre København. Foto: Brian Berg
Læs mere
Fold sammen

Den 16.285 kvadratmeter store trofæejendom ved Pilestræde i Indre København er netop blevet tyske Patrizia Nordics for den nette sum af halvanden milliard kroner, skriver Børsen.

Ejendommen går under navnet Galleri K, eller det tidligere City Arkaden, og er blevet solgt af Bank of Ireland. Karréen rummer omkring 30 butikker i to etager med tilhørende lager i kælderen. Derud over har Patrizia opkøbt 10.000 kvadratmeter kontorlokaler på bygningens øverste etage.

Patrizia er forvalter af kapital for ejendomsfonde. Der er tale om en åben fond med stor fleksibilitet for kapitalforvalterne, og de er derfor ikke bundet af, at ejendommen nødvendigvis skal handles igen inden for en årrække forklarer direktør i Patrizia Nordic, Rikke Lykke.

»Vi opererer med et syvårs perspektiv i denne fond. Efter syv år vurderer vi, om der skal sælges, eller om ejendommene beholdes,« forklarer Rikke Lykke til Børsen.

Handlen udgør fem procent af omsætningen af retailejendomme siden 2011, og kan let gå hen og blive året største ejendomshandel, vurderer Claus Bælum, der er partner i Red Property Advisers, som har stået med salgsmandatet.