Årets brugtbil er en tysker

BMW 3-serien er blevet kåret som årets brugtbil for 2016. Det er første gang, en BMW tager den hæder.

Læs mere
Fold sammen

En bred jury af motorjournalister og bileksperter har for 11. gang sat sig for at pege på årets brugtbil herhjemme. Og det er tyske BMW, der kan glæde sig over hæderen.

Helt præcist er BMWs 3-serie fra årgangene 2008-2012, der er blevet valgt med en snæver margin foran Ford Focus og lidt længere nede Toyota Avensis. Det er en kombination af bilens evner og dens pris, der placerer den helt i top, forlyder det fra juryen bag.

»BMW 3-serie er med sin høje kvalitet, gode materialer og logiske opbygning en oplagt vinder af prisen som Årets Brugtbil 2016. En sportslig bil med fantastisk komfort og super køreegenskaber, der kan forføre de fleste. Der er samtidigt meget få fejl ved syn og test, hvilket gør nomineringen oplagt,« siger Martin Gregersen, bilinspektør og repræsentant for Applus Bilsyn ved kåringen af Årets Brugtbil.

Når prisen overhovedet eksisterer, skyldes det, at interessen for brugte biler er temmelig stor herhjemme. Hvert år sælges der godt og vel en halv million brugte biler herhjemme. Her er BMW 3-serien temmelig populær, og i øjeblikket er der lige knap 400 biler af modellen til salg.