Årets bil bryder vægtspiralen

Årets bil. Feltet af biler ved kåringen af Årets Bil 2008 var yderst kompetent. Mazda 2 vandt fortjent den eftertragtede titel.

Større, tungere og federe. Næsten hver gang, der kommer en nye generation af en bil, ja så vokser den på alle ledder og kanter.

Et markant opgør med denne tagen på i vægt er Mazda 2, der i går vandt titlen Årets Bil 2008.

Mazda vandt foran den koreanske bil Kia C'eed, mens firmabilen Ford Mondeo blev nummer tre.

Mazda2 vandt først og fremmest, fordi den er meget helstøbt. Mazda 2 kører let og sikkert og har alt i moderne sikkerhedsudstyr. Den største anke mod bilen er rummeligheden ved bagsædet, og generelt er bilen lidt smal over skuldrene. Desuden kendes resultatet af euro-NCPA-testen endnu ikke. Men Mazda skal have ros for, at bilen ikke er vokset i forhold til forgængeren, og det belønnede de 31 jurymedlemmerm, da de valgte bilen til Årets Bil 2008.

Til en rimelig prisPriserne på Mazda 2 er yderst rimelige, og benzinøkonomien er i top takket være en lav vægt og god aerodynamik.

Nummer fire blev Fiat Bravo. Den stillede op til dysten med meget flotte priser. Den kører forrygende, men der er ikke meget plads i bilen. Det kostede mange point.

Den nye Peugeot 308 deltog også, men den var åbenbart ikke så interessant, at den for alvor kunne gøres sig gældende, da der skulle uddeles stemmer.

Kåringen af årets bil fandt sted i området ved JyllandsRingen, og ErhvervsBladet havde to mand i juryen, der tæller journalister fra de førende medier i Danmark.