Året der gik: Æblemandens farvel

Det var ventet, men kom alligevel som et chok, da Steve Jobs døde i oktober. Siden er aktiekursen steget.

Foto: NORBERT VON DER GROEBEN
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den 6. oktober vågnede forbrugerne op til en verden uden den mand, der gav dem storsællerter som iPod, iPad og iPhone.

Steve Jobs havde været syg i mange år, og få måneder inden sin død, havde han erkendt, at jobbet som topchef i virksomheden var for stor en mundfuld.

Alligevel udløste hans død et chok.Folk gik på gaden overalt i verden for at lægge blomster og æbler foran Apple-forretningerne, og selv på verdens allermest bonede gulve udløste Apple-stifterens død en reaktion.

"Han ændrede vore liv, omdannede hele industrier og opnåede en af de mest sjældne ting i menneskets historie: Han ændrede den måde hver af os ser verden," skrev den amerikanske præsident Barack Obama i en meddelelse.

Steve Jobs var Apple, og hans død udløste massive spekulationer om, virksomhedens fremtid under en anden leder. Manden, der har taget over er imidlertid ikke uprøvet.

Tim Cook har ad flere omgange holdt roret i Steve Jobs sygdomsperioder, og været først fungerende og siden udnævnt topchef i næsten hele 2011.

Ifølge kilder tæt på virksomheden går desuden lang tid, før Cook har tømt kataloget idéer og instrukser som kommer fra Steve Jobs selv.

Og investorerne er da heller ikke mere bekymrede, end at de har sendt Apple-aktien op med mere end seks en halv procent siden hans død for to en halv måned siden.