Aamund-selskab i myndighedernes søgelys

Meget tyder på, at Erhvervs- og Selskabsstyrelsen vil kigge nærmere på det seneste årsregnskab for Asger Aamunds private holdingselskab A.J. Aamund.

Asger Aamund. Fold sammen
Læs mere
Foto: Rune Feldt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Kun otte dage efter direktion, bestyrelse og revision den 1. marts 2011 havde underskrevet årsregnskabet ved et bestyrelsesmøde, styrtdykkede aktiekursen på selskabets store beholdning af Bavarian-aktier – fra kurs 200 til kurs 95, hvilket kostede 145 mio. kr. af selskabets bogførte egenkapital på 229 mio. kr.

Ifølge Nyhedsbrevs for Bestyrelsers oplysninger kan det aktuelle regnskab give anledning til myndighedernes undersøgelse på to punkter:

For det første er det bemærkelsesværdigt, at bestyrelsen har underskrevet regnskabet allerede den 1. marts 2011, da det alle tidligere år er sket den 1. april. Mistanken kan dermed rette sig mod eventuel tilbagedatering af et bestyrelsesmøde og en revisorunderskrift, der måske i virkeligheden er afholdt efter den 1. marts 2011.

For det andet er der ingen tvivl om, at regnskabet ved afholdelse af generalforsamlingen den 1. maj 2011 ikke har givet regnskabslæseren et retvisende billede af selskabets situation.

Om den generelle problemstilling siger chefkonsulent Jan-Christian Nilsen fra Erhvervs- og Selskabsstyrelsen, at problemet normalt vil være størst, hvis der går lang tid fra bestyrelsesmødet til generalforsamlingen. Hvis der fremkommer væsentlig ny information, kan bestyrelsen ikke bare sidde dette overhørigt.

Bestyrelsesformand for A.J. Aamund, advokat Marianne Phillip, siger til Nyhedsbrev for Bestyrelser, at hun mener, at regnskabet er aflagt i overensstemmelse med gældende regler og myndighedskrav, og at det er korrekt dateret.

Prøv to numre gratis af Nyhedsbrev for Bestyrelser