Aamund har tjent 100 mio. kroner på koppe- og ebolavaccine

Bavarian Nordics vacciner har så meget potentiale, at rigmandens aktiepost på syv procent er blevet 100 millioner kroner mere værd på årets første 10 måneder.

Asger Aamunds aktiepost på syv procent i Bavarian Nordic er vokset med 100 millioner kroner. Fold sammen
Læs mere
Foto: Bax Lindhardt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er gået stærkt for Bavarian Nordic siden aktiekursen nåede bunden i 2011.

Dengang måtte selskabet droppe at finde en partner til kræftmidlet Prostvac og gå til aktiemarkedet for at skaffe pengene i stedet. Siden begyndelsen af 2012 er kursen dog steget med 267 procent, og alene mandag steg den 6,4 procent efter topchef Paul Chaplin fortalte, at arbejdet med en ebola-vaccine kan blive en lige så stor forretning, som koppevaccinen har været.

Storinvestor, grundlægger og tidligere bestyrelsesformand, Asger Aamund, har nydt godt af den stigning, skriver Børsen. Hans aktiepost på syv procent er nemlig steget med cirka 100 millioner kroner 2014 alene. Regner man fra bunden i 2011, er stigningen næsten dobbelt så stor, skriver Børsen.

Han har dog ikke tænkt sig at sælge ud af den grund, fortæller han Børsen. Han mener kursstigningen viser, at ledelsen har opnået de mål, bestyrelsen har udstukket.

"Derfor manglede det da bare, at der også kom en værdistigning. Selskabet er dog stadig, synes jeg, en del undervurderet i forhold til, hvad analytikerne synes om det," siger Asger Aamund til Børsen.

Bavarian Nordics succes skyldes især vacciner mod sygdommen kopper, som WHO erklærede udryddet i 1980, men som mange regeringer verden over stadig har et beredskab mod. Eksempelvis har USA et mål om et lager af vacciner til 66 millioner mennesker i tilfælde af nye udbrud eller terrorangreb med koppevirus.

Senest har Bavarian Nordic fået stor opmærksomhed, fordi man arbejder på en vaccine mod ebola, der netop nu er i udbrud i Afrika med tusinder af døde som følge. Også kræftvaccinen Prostvac har stort potentiale i fremtiden, vurderer Asger Aamund.