Aalborg Portland køber belgisk konkurrent for milliarder

Omsætningen i cement- og betonkoncernen Aalborg Portland vokser 20 procent med belgisk opkøb.

Cement- og betonkoncernen Aalborg Portland køber den belgiske cementkoncern Compagnie des Ciments Belges S.A. for til 2,3 milliarder kroner. Det oplyser Aalborg Portland i en pressemeddelelse.

Ifølge meddelelsen øger købet koncernens aktiviteter med godt 20 procent og løfter omsætningen til mere end otte milliarder kroner.

- Vi er meget tilfredse med, at der er opnået enighed med ejerne om overtagelsen af CCBs aktiviteter i det sydvestlige Belgien, siger bestyrelsesformanden i Aalborg Portland Holding, Søren Vinther.

- Vi har i dag cementfabrikker i Aalborg, Tyrkiet, Egypten, USA, Kina og Malaysia og kan med CCB udvide vores position i Europa og diversificere vores fysiske tilstedeværelse, siger han i en meddelelsen.

Aalborg Portland Holding er moderselskab for en række cement- og betonvirksomheder i blandt andet Norden, USA, Tyrkiet, Egypten, Malaysia og Kina. Koncernen har siden 2004 været ejet af Cementir Gruppen, som er noteret på den italienske fondsbørs i Milano.

Datterselskabet Aalborg Portland står ifølge pressemeddelelsen for Danmarks eneste cementproduktion.

Den belgiske cementkoncern har knap 450 medarbejdere, og Aalborg Portland Holding får herved total set mere end 3000 medarbejdere. Heraf arbejder omkring 700 i Danmark.

Sælgeren af den belgiske cementkoncern er franske Ciments Français S. A. S, der er ejet af italienske Italcementi og tyske HeidelbergCement.

Købet skal godkendes af de europæiske konkurrencemyndigheder, før det er endeligt faldet på plads.