Åbning for at vente med momsen

Et politisk flertal vil hjælpe virksomhederne med deres likviditetsproblemer ved at give mulighed for at udskyde momsbetalingen.

Foto: Torben Åndahl/Scanpix.
Læs mere
Fold sammen
Et flertal af partierne i Folketinget er åbne over for at udskyde frister for indbetaling af moms og skat til staten for at sikre likviditet i virksomhederne, skriver dagbladet Børsen.

Forslaget kommer oprindeligt fra Dansk Erhverv, der har beregnet, at hvis staten fordobler kredittiden på momsindbetalinger til 50 dage og lægger 10 dage til afregningen af A-skatter, så giver det en likviditetsindsprøjtning på 41 milliarder kroner til erhvervslivet. Og det vil koste statskassen et rentetab på 1,5 milliarder kroner.

Skatteminister Kristian Jensen (V) siger, at han stadig overvejer forslaget, og vil ikke kommentere, om det kan blive en del af den Bankpakke II, som regeringen indleder forhandlinger om i dag. Men begge regeringspartier samt Dansk Folkeparti er positive over for forslaget.

"Det lyder som et rigtigt spændende forslag, for det vil nå ud til alle virksomheder direkte uden yderligere mellemled, og uden at vi skal til at sige, hvilke virksomheder der er gode og dårlige. Så det vil være helt oplagt, hvis det indgår i forhandlingerne om en bankpakke II eller samfundspakken, som den bliver kaldt," siger Venstres skatteordfører Torsten Schack Pedersen.

Han understreger, at han ikke har kendskab til, om VK-regeringen har planer om at udskyde betalingsfrister, men også De Konservatives skatteordfører er åben over for forslaget.

RB-Børsen