Åbning af Berlins problem-lufthavn udskudt igen, igen...

For tredje gang på tre år bliver åbningen af Berlin-Brandenburg lufthavnen udskudt på grund af utilstrækkelig sikring mod brand.

Foto: PATRICK PLEUL. I modsætning til byens to andre lufthavne, Tempelhof og Tegel, så ligger Berlin-Brandenburg uden for byen. Den er placeret i Schönefeld på grænsen til Brandenburg-delstaten.
Læs mere
Fold sammen

Den 27. oktober i år skulle Berlins nye storlufthavn Berlin-Brandenburg International Airport have slået gaten op for passagerer fra hele verden. For tredje gang på tre er er åbningen imidlertid udskudt.

Åbningen er også tidligere blevet skubbet ud i fremtiden på grund af utilstrækkelig brandsikkerhed og flere fejl og mere byggesjusk er løbende blevet afsløret. Nu er den så gal igen med brandsikkeherheden. Åbningsdatoen bliver derfor rykket frem til 2014, skriver Reuters.

Lufthavnen, der skulle være åbnet i 2011, ses som en af de sidste milepæle på byens vej ud af Den Kolde Krigs skygge. Her mere end et kvart århundrede efter Berlin-murens fald er der stadig ingen stor international lufthavn i den tyske hovedstad.

Se billederne fra Berlin-Brandenburg.

Berlin-Brandenburg skal, når den engang åbner, med 27 mio. årlige passagerer blive et knudepunkt for flytrafik. Det vil gøre den halvt så stor som Tysklands største lufthavn i Frankfurt.

Lufthavnen er blevet en tabersag for Berlin-borgmesteren Klaus Wewereit, der har gjort den til sit prestige-projekt og som samtidig sidder i lufthavnens bestyrelse.

Farcen omkring den kommende storlufthavn kommer også til at koste Air Berlin dyrt. Flyselskabet har udset Berlin-Brandenburg til at være den helt store afgangssted for flyvninger ud af Europa.