Åbner 100 butikker på et år: Tiger fortsætter økonomisk himmelflugt

Den kendte danske butikskæde Tiger åbnede over 100 butikker i 2014, og de veksler væksten til stort overskud.

Foto: Claus Bech Andersen. Tiger butik på Kultorvet.
Læs mere
Fold sammen

Butikskæden Tiger stormer frem over hele verden, og moderkoncernen Zebra A/S offentliggører nu, at 2014 blev et rekordår. Årets endelige resultat blev et overskud på 195,7 millioner kroner, og det er betydeligt bedre end 2013.

Tiger åbner nye butikker konstant, og alene i 2014 åbnede kæden intet mindre end 112 butikker. Butikkerne blev primært åbnet i Tigers største lande, som er Danmark, Sverige, England, Italien og Spanien.

»Tigerkonceptet har været en kommerciel succes på alle vores markeder, og der er stadig et betydeligt potentiale for at fortsætte ekspansionen af vores butiksnetværk. Vi forventer at fortsætte vækstkursen i 2015, primært drevet af butiksåbninger i eksisterende markeder og i udvalgte nye markeder,« siger Xavier Vidal.

Omsætningen steg med 44 procent, og Tiger går dermed fra en omsætning i 2013 på 1.711 millioner til 2.464 millioner i 2014. Det gør af gode grunde topchefen Xavier Vidal glad.

»Vi er meget tilfredse med resultatet for 2014. At øge omsætningen med 44 % og samtidig hæve profitmarginen er resultatet af et stærkt teamwork og et vidnesbyrd om styrken af vores innovative design og detailkoncept,« siger Xavier Vidal, der er topchef i Tiger.

Resultatet før skat, investeringer og afskrivninger på driftsaktiviteter og goodwill (EBITDA) er for 2014 på 364 millioner kroner, og det er hele 50 procent bedre end året før. Det er dermed ikke kun salget, der er steget til vejrs. Også virksomhedens evne til at skabe overskud har i 2014 været god.

I 2015 er der indtil videre åbnet yderligere 46 nye Tigerbutikker. Blandt andet på de nye markeder Frankrig, Tjekkiet, Estland, Østrig og Cypern. Den seneste, butik nummer 457, åbnede tidligere i maj i New York - den første Tigerbutik i USA.

Læs meget mere om Tigers stifter Lennart Lajboschitz i Berlingskes nye single om manden, firmaet og hvordan en idé bliver til et millardforetagende.

Foto: Thomas Lekfeldt. Lennart Lajboschitz, grundlægger af og konceptdirektør for detailhandelsvirksomheden Tiger. Den første butik hed Zebra, inden Tiger-konceptet, hvor alle varer i begyndelsen kostede en ti'er, opstod. Tid og sted: mandag d. 9. december 2013, Rådhuspladsen. Fold sammen
Læs mere