Åbent opgør i Lundbecks topledelse

Lundbecks koncernchef, Claus Bræstrup, har ingen planer om at trække sig i 2009. Bestyrelsesformand Flemming Lindeløv har en anden opfattelse. »Jeg har aldrig hørt Claus Bræstrup udtrykke ønske om at forlænge sin kontrakt,« siger Lindeløv.

Lundbecks koncernchef, Claus Bræstrup, har ingen planer om at trække sig i 2009. Fold sammen
Læs mere
Foto: Scanpix
Lundbeck-koncernens øverste ledelse er kastet ud i et åbent og bemærkelsesværdigt opgør mellem den afgående bestyrelsesformand Flemming Lindeløv og koncernchefen for den store producent af antidepressiv medicin Claus Bræstrup.

De to topfolk i Lundbeck er dybt uenige om tidspunktet for, hvornår Claus Bræstrup trækker sig som topchef for Lundbeck.

Flemming Lindeløv fastholder i dag over for Berlingske Business, at Claus Bræstrup fratræder senest i foråret 2009, når hans kontrakt udløber, og at en forlængelse af koncernchefens kontrakt aldrig har været drøftet.

Modsat afviser Claus Bræstrup, at han har aktuelle planer om at trække sig i 2009 og henviser i stedet til, at Lundbeck har en pensionsalder, som han når i 2010.

Vil fortsætte til 2009
Med andre ord forventer Claus Bræstrup at fortsætte i Lundbeck et år længere, end bestyrelsesformand Flemming Lindeløv har meddelt offentligheden.

»Det her er flovt. Den er ikke længere, end at Claus Bræstrups kontrakt løber ud ved generalforsamlingen i april måned 2009. Sådan er det, og den er ikke længere.

Men Claus Bræstrup har tilsyneladende en anden opfattelse?

»Nej. Han kan jo læse i sin kontrakt, hvornår den udløber. Og når jeg synes, det her er flovt, er det fordi, jeg aldrig har hørt Claus Bræstrup udtrykke ønske om at forlænge sin kontrakt. Det har aldrig været et issue for hverken formandskab eller bestyrelse,« siger Flemming Lindeløv.

I sidste uge udsendte Lundbeck sin halvårsmeddelelse. Heraf fremgik det, at Flemming Lindeløv efter 10 års medlemskab af Lundbecks bestyrelse ikke ønsker genvalg på generalforsamlingen den 22. april næste år.

»Samtidig gøres plads til en ny formand, der blandt andet vil få til opgave at forberede et kommende generationsskifte, når der skal vælges ny administrerende direktør,« fremgik det af halvårsmeddelelsen, der ikke nævner en præcis dato for Claus Bræstrups exit.

I gårsdagens udgave af dagbladet Politiken præciseres det, at det ikke er Claus Bræstrup, der har meddelt, at han går af i 2009. Det er bestyrelsesformand Flemming Lindeløv, der har udtalt, at Lundbecks administrerende direktørs kontrakt udløber i 2009.

Og direkte adspurgt siger Claus Bræstrup, at »mine planer er at passe mit arbejde, indtil bestyrelsen mener, der er en anden, der skal gøre det, eller til jeg når pensionsalderen«.

Så du har ingen aktuelle planer om at gå af som direktør i 2009?

»Det har jeg ikke, nej,« sagde Claus Bræstrup.

Berlingske Business bad i går Claus Bræstrup om en kommentar til uenigheden med bestyrelsesformand Flemming Lindeløv om tidspunktet for sin egen fratrædelse i Lundbeck.

Lindeløv ked af sagen
Pressechef Caroline Broge oplyser, at Claus Bræstrup ikke har yderligere kommentarer, men at han er citeret loyalt.

Ser det ikke underligt ud, Flemming Lindeløv, at Claus Bræstrup direkte adspurgt siger, at han ikke har aktuelle planer om at gå i 2009?

»Jeg kan ikke sige mere, end at hans kontrakt løber ud i april 2009. Men jeg er ked af den her sag.«

Ifølge Flemming Lindeløv er sagen om Claus Bræstrups fratræden ikke et spørgsmål om pensionsalderen i Lundbeck, men en åremålskontrakt som adm. direktør, der løber ud i april 2009.

»Jeg synes, det vil være både menneskeligt og godt, at den adm. direktør (Claus Bræstrup,
red.) får lov til at aflevere årsregnskabet for 2008 på generalforsamlingen i april 2009. Og at den nye adm. direktør lapper over som viceadministrerende direktør i f.eks. december 2008 og januar 2009. Dermed har Lundbeck fået et godt generationsskifte. Det er lige efter bogen,« siger Flemming Lindeløv til Berlingske.

Han bliver selv i april 2008 afløst på formandsposten af Per Wold-Olsen, der kommer fra en ledende stilling i medicinalgiganten Merck.

Det lykkes ikke i går at træffe formanden for Lundbeckfonden (Lundbecks ejer, red.) Arne V. Jensen.