A.P. Møller-Mærsk vil skære i omkostninger på olieprojekter

A.P. Møller-Mærsk overvåger omhyggeligt den faldende oliepris, da en lav oliepris kan betyde, at man skal skære i omkostningerne i oliedivisionen Maersk Oil.

A.P. Møller-Mærsk overvåger omhyggeligt den faldende oliepris, da en lav oliepris kan betyde, at man skal skære i omkostningerne i oliedivisionen Maersk Oil. Fold sammen
Læs mere
Foto: AP MOLLER-MAERSK/HANDOUT

- Aflysning eller udskydelse af projekter er ting, som vi kigger på hele tiden. Og vi kan blive nødt til at tage omkostningerne i olieforretningen, siger Nils Smedegaard, CEO i A.P. Møller-Mærsk, til Bloomberg News.

Koncernen leder efter olie og gas i blandt andet Angola, Norge og Den Mexikanske Golf, da man skal finde erstatninger for faldende produktion i den danske og britiske del af Nordsøen.

Olieprisen er faldet til under 50 dollar fra 115 dollar i juni sidste år. Og det er den udvikling, der får industrien til at tilpasse ved at skære i omkostningerne.

Eksempelvis har Shell tidligere på måneden aflyst et projekt til 6,5 mia. dollar i Qatar, hvor også Maersk har produktion.

- Vi bliver også nødsaget til at se på, hvilke projekter vi skal udvikle, og hvilke vi skal lade ligge. Men vi antager, at olieprisen stabiliserer sig på et lidt højere niveau, end den er i dag, siger Nils Smedegaard.

Nils Smedegaard har tidligere varslet, at ændrede vilkår, herunder store fald i olieprisen, kan få Maersk Oil til at sadle om i investeringsplaner.ne Senest er storfeltet Chissonga i havet ud for Angola blevet taget op til overvejelse.

Topchefen er med til World Economic Forum-mødet i Davos i Schweiz, der fortsætter til søndag.