A.P. Møller – Mærsk sælger den sidste del af Dansk Supermarked

A.P. Møller – Mærsk sælger den resterende del af Dansk Supermarked til Salling Fondene, der dermed bliver eneejer.

(Foto: Johan Gadegaard/Scanpix 2015) Fold sammen
Læs mere
Foto: Johan Gadegaard

A.P. Møller - Mærsk siger endeligt farvel til Dansk Supermarked, som koncernen sælger den sidste del af til Salling Fondene.

Købesummen for de sidste 19 pct. af aktierne er 5,53 mia. kr., og transaktionen forventes endeligt gennemført inden udgangen af 2017, skriver Dansk Supermarked i en meddelelse. Dansk Supermarked Group omfatter blandt andet kæderne føtex, Bilka, Netto, Salling og wupti.com.

Med prisen på 5,53 mia. kr. står det klart, at Dansk Supermarked bliver værdisat højere, end da A. P. Møller - Mærks i 2014 solgte godt 50 pct. af Dansk Supermarked til Salling Fondene for 17 mia. kr.

Efter planen skulle Mærsk først sælge sin aktiepost på 19 pct. i Dansk Supermarked i 2019. Men for en måned siden åbnede bestyrelsesformand i dagligvarekoncernen Nils Smedegaard Andersen for at overdragelsen kunne komme til at ske hurtigere end det.

Tilbagekøb afslutter langvarigt samarbejde

Transaktionen sker mellem A.P. Møller – Mærsk og F. Salling Invest A/S og F. Salling Holding A/S, der er 100 % ejet af Salling Fondene. I 2014 gennemførte parterne en overdragelse af 49 % af ejerskabet til Salling Selskaberne. Salling Selskaberne fik samtidig option på overtagelse af de resterende 19 % af aktierne i Dansk Supermarked Group og har frem til i dag ejet 81 % af virksomheden.

Den endelige overdragelse af ejerskabet markerer afslutningen på et samarbejde, der tog sin begyndelse i 1964, da Dansk Supermarked Groups grundlægger, Herman Salling, indgik partnerskab med A.P. Møller.

»I Mærsk er vi stolte af at have været med på en meget succesfuld rejse gennem mere end fem årtier. Ikke mindst af den grund har det været særligt vigtigt for os at bidrage til en dansk løsning, hvor en af Danmarks største private arbejdsgivere vedbliver med at have hovedkvarter i Aarhus. Udviklingen de seneste tre år har bevist, at det er den rette løsning for Salling Fondene, for Dansk Supermarked Group og for vores aktionærer,« siger Søren Skou, administrerende direktør for A.P. Møller – Mærsk.

Administrerende direktør i Dansk Supermarked Group, Per Bank, siger om transaktionen:

»Dansk Supermarked Group vil fortsat drive en finansielt stærk virksomhed med fokus på at skabe langsigtet værdi. Samtidig giver 100 % fondsejerskab os nye muligheder, og vi er bevidste om vores sociale ansvar og de muligheder, vi har for at forbedre hverdagen for vores kunder, samarbejdspartnere og de samfund, vi er en del af,« siger Per Bank.