A.P. Møller - Mærsk er ovre det værste

Der er lys for enden af tunellen for A.P. Møller - Mærsk. Efter rædselsåret 2006, hvor containerrederiet Maersk Line blev hårdt ramt af faldende rater for fragt af containere, er der en anelselys forude i 2007, mener den internationale investeringsbank Dresdner Kleinwort.

- 2007 vil blive et år med svagt faldende rater eller flade rater, hvis de er heldige. Der er meget kapacitet derude, men vi har nok set det værste. Raterne falder stadig på nogle ruter, mens de stiger på andre ruter. Det er stadig et meget hårdt marked, men det meste af det er indregnet i aktiekursen, siger analytiker Mark McVicar til RB-Børsen.

Mark McVicar har hævet sin anbefaling af aktierne A.P. Møller - Mærsk til hold fra tidligere sælg. Han påpeger, at aktierne A.P. Møller - Mærsk klarede sig væsentligt dårligere end det generelle aktiemarked sidste år.

- Det er primært, fordi aktien klarede sig 30 pct. dårligere end markedet sidste år. Vi er ret tæt på bunden af cyklusen i containerindustrien, og det meste af det er indregnet i aktiekursen, konstaterer Mark McVicar.

A.P. Møller - Mærsk er flere gange blevet nævnt som en mulig køber af det tyske containerrederi Hapag Lloyd der er ejet af den trængte TUI-koncern. Men Mark McVicar har svært ved at se ideen i det.

- Jeg kan ikke se, hvorfor Maersk Line skulle gøre det. De overtager jo bare andres problemer, siger han.

RB-Børsen