A.P. Møller Holdings nye kapitalfond klar til investering i stribevis af virksomheder

A.P. Møller Holding står med den nye kapitalfond klar til at investere i en lang række virksomheder. Men i første omgang er fokus på Afrika.

»Der kan sagtens komme andre typer fonde, som ikke har noget med Afrika at gøre. Vi har en ambition om at etablere flere fonde over tid. Men det er klart, at med den nye fond skal vi bruge de første år på at investere,« siger Kim Fejfer. Fold sammen
Læs mere
Foto: Nils Meilvang
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den nystiftede kapitalfond A.P. Møller Capital kommer til at lancere en række nye investeringsfonde over de næste år. Det fortæller ledende partner Kim Fejfer til Berlingske.

Han kunne onsdag løfte sløret for A.P. Møller Capitals første investeringsfond, der vil få op mod syv mia. kr. og til at investere i afrikanske infrastrukturprojeker. Men senere vil andre underfonde komme til at fokusere på andre områder.

»Der kan sagtens komme andre typer fonde, som ikke har noget med Afrika at gøre. Vi har en ambition om at etablere flere fonde over tid. Men det er klart, at med den nye fond skal vi bruge de første år på at investere,« siger Kim Fejfer.

A.P. Møller Capital bliver et datterselskab under A.P. Møller Holding, selskabet bag den store danske olie- og shippingkoncern. Det vil følge den samme struktur, som normale kapitalfonde. Fx skyder de fire nye partnere i fonden deres egne penge ind i fonden.

»Vores struktur er bygget op som traditionelle investeringsfonde, hvor nøglemedarbejder har investeret egne midler,« siger Kim Fejfer.

Den første investeringsfond er dannet sammen med PKA, Pension Danmark og Lægernes Pension og får i første omgang et kapitaltilsagn på 3,5 mia. kr., men vil senere kunne nå op på 7 mia. kr.

»Vores ambition er at kombinere det bedste fra den industrielle verden i form af aktiv projektledelse og drift med det bedste fra kapitalfondsverdenen i form af dynamik og sammenfaldende ejerskabsinteresser,« siger Kim Fejfer.

A.P. Møller Holding blev etableret i slutningen af 2013 for at sikre A.P. Møller Fondens forretnings– og investeringsmæssige aktiviteter. I juni sidste år overtog Mærsk-arvingen Robert Uggla ledelsen af A.P. Møller Holding, der i dag ejer i dag 50,1 pct. af stemmerne og 41,5 pct. af aktiekapitalen i A.P. Møller - Mærsk A/S. Selskabet sidder desuden på 20 pct. af aktierne i Danske Bank.

A.P. Møller Capital er A.P. Møller Holdings første selvstændige projekt siden selskabet blev dannet.