900 innovationsmillioner mangler idéer

Frem til den 8. juni kan alle virksomheder deltage i debatten om, hvordan 900 millioner kroner fra Rådet for Teknologi og Innovation bedst kan skabe vækst i dansk erhvervsliv.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

På hjemmesiden bedreinnovation.dk er det fra i dag muligt at deltage i debat om, hvordan 900 millioner kroner skal fordeles mellem 110 aktivitetsforslag fra de danske GTS-institutter. Rådet for Teknologi og Innovation skal fordele midlerne i nye projekter til gavn for dansk erhvervsliv. Spørgsmålet er, hvilke nye forsknings- og udviklingskompetencer, erhvervslivet mener, der skal fokuseres på, og hvilke teknologiske servicetilbud, der skal udvikles til gavn for de danske virksomheder.For at få svar på det, kan virksomheder, interesseorganisationer og andre interessenter frem til den 8. juni kommentere de mere end 110 forslag til aktiviteter fra de ni GTS-institutter. Aktiviteterne spænder vidt inden for kategorierne energi, informationsteknologi, klima og energi, materialeteknologi, produktionsteknologi, service og offentlig innovation samt sundhed og fødevarer.

Til sidst vurdere Rådet for Teknologi og Innovation under Ministeriet for Forskning, Innovation og Videregående Uddannelser aktivitetsforslagene og bestemmer, hvilke aktiviteter der skal have offentlig støtte. Om GTS
  • I Danmark er der ni GTS-institutter, som er godkendt af Ministeriet for Forskning, Innovation og Videregående Uddannelser til at at søge midler til at skabe vækst og innovation i dansk erhvervsliv.
  • De ni institutter er: AgroTech, Alexandra Instituttet, Bioneer, DBI, DELTA, DFM, DHI, FORCE Technology og Teknologisk Institut.