81 medarbejdere kan indkassere knap to mio. kr. på børsnotering: Netcompany-chef kalder optionsordning »fuldt fornuftig«

En lang række ansatte i Netcompany kan stå foran en gevinst, når it-virksomheden går på børsen i starten af juni.

CEO André Rogaczewski præsenterer børsnoteringen af Pressemøde om børsnoteringen af Netcompany ved et pressmøde formiddag d. 23 maj. Fold sammen
Læs mere
Foto: Sofie Mathiassen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Ifølge børsprospektet er 81 personer omfattet af et aktieprogram, og gruppen ejer samlet 22,3 pct. af selskabet. »fornuftig«

De kan se aktieposten få en værdi af 1,5-1,8 mia. kr., da Netcompany sigter efter en markedsværdi på 6,75-8,25 mia. kr. i forbindelse med børsnoteringen.

De 81 personer tæller fire medlemmer af bestyrelsen, et medlem af direktionen, en række medarbejdere samt nogle af de tidligere ejere af det norske selskab Mesan og britiske Hunter Macdonald, som Netcompany købte i henholdsvis 2016 og 2017.

Prisen for at købe aktierne er ikke oplyst, men de er købt forud for børsnoteringen, som efter planen finder sted 7. juni. I den forbindelse vil de 81 personer sælge omkring 60 pct. af deres ejerandel. Efterfølgende må de ikke sælge de resterende aktier de følgende 360 dage.

- Vi har selvfølgelig fremadrettet en optionsordning, som er fuldt fornuftigt. Jeg er meget stolt og glad af de medarbejdere, der har valgt at geninvestere i selskabet, siger André Rogaczewski, der er administrerende direktør i Netcompany på et pressemøde.

André Rogaczewski siger på pressemødet til Finans.dk, at han vurderer, at de medarbejdere, der ikke har lyst til at være en del af virksomheden ville være gået for længe siden.

Da Nets gik på børsen fik et specielt aktieprogram flere til at frygte, at de medarbejdere, der blev forgyldt i forbindelse med børsnoteringen ville forlade selskabet. Det fik dengang den britiske storbank Barclays til at frygte, at den store velstandsskabelse vil forringe incitament er og motivationer for ledelsen i selskabet, skrev Børsen.

Til Berlingske Business sagde Anders Dam, administrerende direktør i Jyske Bank, i samme anledning.

- Personligt er jeg imod optionsordninger i børsnoterede selskaber. For man kan snakke en aktiekurs op ved at love en masse ting, som så aldrig eller kun næsten bliver opfyldt. Og det, synes jeg, er et forkert incitament at have, sagde Anders Dam til Berlingske.

Stifterne af virksomheden, André Rogaczewski, Claus Jørgensen, Carsten Gomard, også til en gevinst, da de samlet ejer 21,4 pct. af virksomheden.

Kapitalfonden FSN Capital ejer små 44 pct. af Netcompany forud for børsnoteringen, hvilket efterfølgende vil falde til cirka 20,5 pct.

/ritzau/FINANS