81 banker klar til at presse Danske Banks Mobilepay

Danske Banks Mobilepay står over for snarlig konkurrence, idet 81 pengeinstitutter, heriblandt Sydbank, Nordea og Jyske Bank, vil sætte turbo på deres alternativ, Swipp. Det skriver Børsen.

Mobile Pay Fold sammen
Læs mere
Foto: Erik Refner
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

På nuværende tidspunkt har Mobilepay 1,2 mio. brugere, hvor kun 350.000 til sammenligning har aktiveret Swipp. Men det skal en landsdækkende tv-kampagne, der rulles ud til efteråret, lave om på. Det forventes, at kampagnen vil få antallet af Swipp-brugere til at runde en million til næste sommer.

- Danske Bank har first mover-effekten, hvilket er ganske godt gået. Vi tror, at de første kunder er de unge mennesker. Dem, der er lidt mere forsigtige - de sene kunder - de kommer nu. Vi kan nu se, at det er vore attraktive kunder, der melder ind, siger Niels Skylvad, som sidder i en politisk styregruppe i Swipp-konsortiet og er områdedirektør i Sydbank, til avisen.

Sideløbende med kampagnen vil de 81 banker, der besidder 70-75 pct. af det danske bankmarked, forsøge at overbevise privatkunderne om at aktivere Swipp i deres bank. Desuden vil de samarbejdende banker få deres erhvervskunder til at tage Swipp til sig og tilbyde de handlende denne betalingsløsning.

/ritzau/FINANS