7-Eleven overvejer lukninger

7-Eleven-kæden er så hårdt presset af krisen, at lukning at butikker kan komme på tale. Kunderne svigter døgnkioskerne.

Foto: Bjarke Ørsted. Kunderne stikker af fra 7-Elevens 130 butikker.
Læs mere
Fold sammen
Omsætningen i 7-Elevens 130 danske forretninger er styrtdykket og har trukket et større underskud med sig, skriver Jyllands-Posten.

"Vi må erkende, at vi har været for optimistiske. Derfor overvejer vi at lukke en håndfuld butikker, hvor økonomien ikke er tilfredsstillende. Samtidig er det ikke sandsynligt, at vi vil åbne flere forretninger før i 2011," siger Jesper Østergaard, administrerende direktør i 7-Eleven.

Norsk underskud
På trods af en række effektiviseringer havde det norske Reitan Servicehandel, der står for driften af de danske 7-Eleven-butikker, sidste år et underskud på 46 millioner kroner. Og også i år ser det ud til at ende med et underskud - på mellem 10 og 20 millioner kroner.

Sælger ikke nok
Et dyk i 7-Elevens salg på fire procent gav en omsætning på 1,5 milliarder kroner. Men dykket kan mærkes:

"Kunderne er blevet mere prisbevidste, og det kan mærkes. Vi slider med den vildfarelse, at kunderne bliver flået, når de handler hos 7-Eleven. Vores prisundersøgelser viser, at det ikke er tilfældet. Men vi har fået flere billigere varer på hylderne, så vi kan holde på kunderne," siger Jesper Østergaard.

Den første danske 7-Eleven åbnede på Trianglen i København i 1993. Idag findes der 130 - primært i København, Århus, Aalborg og Odense.