7-Eleven får sure smileys

Knap hver femte af de butikker, der har haft kontrolbesøg inden for det sidste halve år, har fået en anmærkning af Fødevarestyrelsen. Indehaver af butikkerne i Danmark siger, at det er for dårligt.

Snavs, manglede egenkontrol og bøder. Det er virkeligheden for knap hver femte 7-Eleven butik i landet, der inden for det seneste halve år har haft besøg af fødevaremyndighederne. I alt har 40 ud af landets 61 7-Eleven butikker haft besøg.

Syv butikker fik en helt sur smiley svarende til, at den er helt gal i 17 procent af de kontrollerede butikker.

"Det er for dårligt. Jeg kender ikke de enkelte butikker, men når en butik har døgnåbent og arbejder med madvarer, kan der godt ske nogle fejl, når så Fødevarestyrelsen pludselig dukker op," siger Jesper Østergaard til Børsen.

Jesper Østergaard, der er licensindehaver af 7-Eleven-konceptet i Danmark, vil i fremtiden stille større krav til hygiejnen med blandt andet mere fokus på egenkontrol.

Sidste år fik 7-Eleven en rekordomsætning på 650 millioner kroner – hvor væksten særligt kom fra drikkevarer, et nyt kaffekoncept og fra fødevarer. Kæden er ved at udvide antallet af butikker i Danmark med mellem 10 og 15 nye butikker inden årsskiftet – hvilket er færre en den oprindelige målsætning på i alt 100 butikker inden udgangen af 2007.

Kilde: Børsen.