7-Eleven åbner gourmetrestaurant...i en uge

Ja, ja. Du kan købe smøger, pølsehorn og tyggegummi i 7-Eleven, men nu kan du også snart spise en treretters menu på en restaurant sat i værk af kioskkæmpen.

»Vi behøver ikke fortælle kunderne, at vi har Snickers og pølsehorn. Det ved de fleste. Men ikke alle ved, at vi har de her kvalitetsprodukter og derfor giver det mening at folde de her produkter ud på en tallerken,« siger Charlotte Vendelbo Schrøder, der er indkøbs- og marketingchef i 7-Eleven. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Var det noget med en treretters gourmetmenu...fra 7-Eleven?

Det skurrer lidt i ørerne, ik? Det er ikke ligefrem en kombination, som man havde forventet.

Men ikke desto mindre bliver det en realitet, når københavner-fænomet Dining Week løber af stablen i uge 7.

Her åbner kioskkæmpen sammen med restaurantkæden Cofoco pop-up restauranten ’7-Eleven Gourmet by Cofoco’ i Huset i Magstræde i centrum af København. Den noget alternative restaurant byder i ugens løb på en treretters menu sammensat af råvarer fra 7-Elevens samarbejdspartnere GRØD, Brødflov, Møllerup Gods, Simply Chocolate og Cofoco.

Restauranten bliver drevet af personale fra netop Cofoco.

Men hvorfor kaster 7-Eleven sig nu ud i sådan et projekt?

»Historisk set og gennem årtier har 7-Eleven været kendt for pølsehorn, cola, aviser og cigaretter. Nu har vi været på en rejse mod sundere alternativer med et ret højt kvalitetsniveau. Det bliver ret sjovt at vise folk, hvad det er, vi også kan, når vi folder de her koncepter ud på en tallerken med hvid dug og stearinlys i pæne lokaler,« forklarer Charlotte Vendelbo Schrøder, indkøbs- og marketingchef i 7-Eleven.

De 187 danske 7-Eleven-butikker, der er spredt ud over landet, har de seneste år ændret karakter. De hurtige snacks, rækkerne af halv liter colaere, cigaretterne og de andre klassiske kioskvarer har fået selskab af friske salater, grød og helt reelle måltider fra blandt andre den populære københavnske restaurantkæde Cofoco.

»Vi behøver ikke fortælle kunderne, at vi har Snickers og pølsehorn. Det ved de fleste. Men ikke alle ved, at vi har de her kvalitetsprodukter, og derfor giver det mening at folde de her produkter ud på en tallerken,« siger Charlotte Vendelbo Schrøder.

Baggrunden for den rejse er ændringen af lukkeloven tilbage i 2012. Her måtte 7-Eleven se i øjnene, at kæden nu havde konkurrence på langt de fleste af døgnets timer og hver eneste ugedag. Det tvang kæden til at tænke nyt og satse på at udvide målgruppen.

De mange butikker har løbende ændret udseende, i takt med at nye produkter er kommet ind på hylderne. Og det er netop de nye produkter skabt af kvalitetsproducenter som GRØD, Brødflov, Møllerup Gods, Simply Chocolate og Cofoco, som 7-Eleven med Dining Week gerne vil fortælle om.

»Nogle af de kunder, der endnu ikke ved, at vi har de her gode produkter, får nu set os i et andet lys,« lyder det fra Charlotte Vendelbo Schrøder.

Udover sortimentet og udseendet ændrer sig i kioskkædens 187 butikker, er der også en anden tendens, der i disse år gør sig gældende. For hvor de enkelte 7-eleven tidligere lignede hinanden, uanset om du trådte ind i en butik i Hjørring eller en i København, så er det er ved at ændre sig.

»Helt tilbage i begyndelsen, da man åbnede de første 7-Eleven-butikker, var det som såkaldte cornershops. Det handlede om at være til stede, der hvor kunderne var, og så handlede det i høj grad om at give kunderne, hvad de vil have. Det lever vi også efter i dag, men det bare meget bredt i forhold til den enkelte butik,« forklarer Charlotte Vendelbo Schrøder.

Derfor tester koncernen også forskellige koncepter af i dag og indgår samarbejde med producenter, hvor de pågældende produkterne ikke vil være at finde i samtlige butikker, men udvalgte butikker.

7-Eleven Gourmet by Cofoco serverer 80 kuverter hver aften under Dining Week.