650 vil strejke på trods af krisemøde i Norwegian

Norwegians bestyrelse holdt seks timer langt maratonmøde i går, men der kom ingen løsning, og onsdag strejker 650 piloter.

Hvis det ikke lykkes lavprisflyselskabet Norwegian at få løst en strid med piloterne om en fælles lønaftale inden onsdag, nedlægger selskabets skandinaviske piloter arbejdet. Foto: Rune Feldt Rasmussen/Scanpix. Fold sammen
Læs mere
Foto: Rune Feldt Rasmussen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Norwegian er fortsat i strejke. Gårsdagens seks-timer-lange, ekstraordinære bestyrelsesmøde skulle komme med en løsning på strejken, der eskalerer onsdag og torsdag. Her vil 650 piloter slutte sig til sine 70 kollegaer, der strejkede allerede fra lørdag, medmindre der kommer en aftale mellem piloterne og Norwegian.

De danske og norske piloter strejker fra onsdag midnat, og de svenske piloter følger efter klokken 22 torsdag, medmindre der kommer en aftale mellem piloternes fagforening og Norwegian inden.

Den norske Finansavisen påstod, at Norwegian-direktør ville offentliggøre hans plan om at erklære piloternes arbejdsgiver, datterselskabet Norwegian Air Norway, konkurs efter mandagens møde, men den udeblev. Norwegian er imidlertid presset til at finde en løsning på, at samtlige af datterselskabets piloter vil strejke fra onsdag. Norwegian må indtil konflikten er overstået indkalde piloter fra sine andre datterselskaber, så man kan opretholde nogle flyvninger.

Bestyrelsesformand Bjørn Kise afviste efter mødet, at det er hensigten at erklære datterselskabet konkurs. Han tilføjede dog, at virksomheden var i store problemer.

»Dette er ikke bare alvorligt for Norwegian Air Norway. Det er alvorligt for hele virksomheden,« sagde bestyrelsesformanden, Bjørn Kise, til pressekorpset mandag.

Fire danske piloter har strejket siden lørdag, men 100 flere kan strejke fra onsdag. Mandag havde Norwegian 12 aflysninger, og tirsdag er 14 afgange aflyst. Det melder det norske medie E24.no. Der er ingen aflysninger på fly fra danske lufthavne tirsdag indtil videre.