650 Sony-job nedlægges i Lund

I disse timer svinger Sony øksen over mobilafdelingen i Lund. Flere end ventet mister jobbet.

Foto: YURIKO NAKAO

Skilsmissen mellem japanske Sony og svenske Ericsson, medfører netop nu blodbad i den svenske by, Lund, der lidt endnu er hovedkvarter for Sony Mobile Communicationes.

Fra klokken ni i morges var de godt 3000 ansatte indkaldt til møde om situationen, og nu står det klart, at 650 job forsvinder. På forhånd var det ventet, at mellem 400 og 600 job ville forsvinde, så fyringsrunden står til at blive værre end først antaget.

En stor del af de stillinger, der nedlægges, er dog besat af eksterne konsulenter.

Over tre år

De mange jobs forsvinder løbende frem til oktober 2014, delvist som en konsekvens af, at Sony lader mobil-hovedkontoret flytte fra Lund til Tokyo. I alt forventer Sony Mobile Communication af nedlægge omkring 1000 stillinger, herunder altså en god portion konsulenter.

Det skriver Sydsvenskan.se.

Sony købte i februar partneren Ericsson ud af det fælles selskab, og det var ventet, at skilsmissen på et tidspunkt ville medføre forandringer i koncernen. Sony Ericsson har de senere år tabt store markedsandele globalt, samtidig med at Samsung og Apple er vokset.

Udviklingen medfører også, at Skandinavien efterhånden helt har mistet sin hidtidige førerposition på mobile teknologier. Også den mangeårige skandinaviske mobil-kronjuvel, Nokia, fyrer i bunder som en konsekvens af hastigt svindende markedsandele.

Mens Lund var omdrejningspunkt for Sony Ericssons udvikling, var København et af flere omdrejningspunkter for Nokias udvikling - men denne afdeling lukkede Nokia ved årsskiftet.

Afdelingen i Lund vil dog bestå, dog i en mindre central udgave.