51 SAS-fly aflyst mandag morgen

Den overenskomststridige arbejdsnedlæggelse blandt kabinepersonalet hos SAS trækker et spor aflysninger ind og ud af Københavns Lufthavn mandag morgen. Flyselskabet har truet de ansatte med fyring, hvis de ikke har meldt sig klar til at arbejde inden klokken 12.

17 afgange og 34 ankomster er aflyst i Københavns Lufthavn Kastrup mandag morgen. Personalet har fået frist til klokken 12 til at melde sig klar til at arbejde, ellers truer SAS med fyresedler. Fold sammen
Læs mere
Foto: Simon Skipper
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

51 fly, som skulle have bragt passagerer til og fra Københavns Lufthavn Kastrup mandag morgen må i stedet blive holdende på jorden.

Baggrunden er den overenskomststridige arbejdsnedlæggelse, kabinepersonalet gennemfører i protest mod at SAS vil flytte 147 personer over på en anden overenskomst, som giver ændrede løn- og arbejdsvilkår fra marts 2017.

Mandag morgen er 17 SAS-afgange og 24 ankomster aflyst i Københavns Lufthavn. Enkelte SAS-fly kommer dog stadig på vingerne, idet dele af personalet fortsat arbejder.

SAS har givet de ansatte en frist klokken 12, til at bekræfte, at de vil genoptage arbejdet, ellers kan de betragte sig selv som opsagt, lyder det fra flyselskabet.

27 er allerede opsagt for at forsøge at forhindre kolleger i at møde på arbejde.

Lørdag meldte SAS ud, at selskabet var klar til at forhandle med kabinepersonalet, hvis de gik i arbejde igen. Det gjorde de ansatte ikke, og konflikten landede i Arbejdsretten.

Retten pålagde kabinepersonalet at gå i arbejde klokken 12.30 søndag, men det nægtede de ansatte. De ansatte ønsker, at der først sikres en acceptabel aftale, før de vil gå på arbejde igen.

SAS betegner i en pressemeddelelse udsendt søndag aften strejken som en »helt uacceptabel og uholdbar situation«.

Ifølge pressechef i SAS Trine Kromann-Mikkelsen er der søndag aften begyndt at komme mange henvendelser ind fra personale, der forsat ønsker at arbejde i SAS.

Hun oplyser, at strejken, som har stået på siden fredag, har kostet SAS et »trecifret millionbeløb«.

Indtil videre er afgange frem til klokken 12 mandag formiddag aflyst, mens senere flyvninger endnu ikke er berørt.

LÆS MERE